Erik Haula.

Finländaren målade för tredje matchen – Hurricanes vände och vann

Carolina Hurricanes finske forward Erik Haula har fått en bra start på säsongen. I natt stod 28-åringen för ett mål för tredje matchen i rad när Hurricanes kunde hämta upp ett 1–3-underläge till en 4–3-seger i övertid mot Tampa Bay Lightning.

Erik Haula behövde bara tre matcher på sig för att slå fjolårssäsongens målskörd på två mål. Den finske forwarden, som anslöt till Carolina via trejd i somras, sköt i natt sitt tredje mål på lika många matcher när hans Hurricanes stod för en imponerande upphämtning hemma mot Tampa Bay Lightning.

Haulas mål kom i den andra perioden och innebar 2–3-reduceringen för Hurricanes och innebar att 28-åringen nu gjort mål i samtliga tre matcher som Carolina spelat den här säsongen.

44–13 I SKOTT

Hurricanes kunde till slut vinna matchen med 4–3 efter att man hämtat upp ett 1–3-underläge från den första perioden. Dougie Hamilton kvitterade matchen i den tredje perioden innan backkollegan Jaccob Slavin avgjorde i förlängningsspelet genom ett direktskott som överlistade tidigare Carolinamålvakten Curtis McElhinney i Tampa-målet.

Noterbart är att Hurricanes vann skotten med hela 44–13 i matchen.

Både Victor Hedman och Lucas Wallmark kom till spel för Tampa respektive Carolina. Hedman stod för en assist i matchen medan Wallmark hade två skott på mål under de dryga tio minuter han fick spela under matchen.

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning 4–3 e. sd. (1–3, 1–0, 1–0, 1–0)