Veckans lag
Veckans Lag

Veckans SHL-lag #3

ANNONS
Mål i massor, kontroversiella tacklingar och oförklarliga ras. Uffe Bodin guidar er genom förra veckans SHL-spel och tar ut Veckans Lag.

Målvakt:

Jonas Gunnarsson HV71
Efter en tveksam start på säsongen lossnade det för HV71. Tre raka segrar under den gångna veckan och åtta av nio möjliga poäng. Jonas Gunnarsson vaktade kassen i två av de tre matcherna och stoppade 67 av 68 skott när Linköping nollades och Brynäs bortabesegrades med 4–1. Räddade 98,5 procent av skotten han ställdes inför. Välbehövligt.

Backar:

Linus Arnesson, Färjestad
Inte känd som någon offensiv back, men den här veckan var han sannerligen det. Efter två mål i FBK:s möte med Djurgården hade han ytterligare två assist i utklassningen av IK Oskarshamn. Det ger den landslagsmeriterade backen fem poäng (3+2) på åtta matcher. Otippat och glädjande för FBK.

Olle Alsing, Djurgården
Efter ett lovande fjolår har Alsing varit Djurgårdens tveklöst bästa back tidigt den här säsongen. Nu börjar han få betalt för det även i det offensiva spelet. Gjorde fem poäng (3+2) på två matcher i veckan. Det skulle komma som en stor överraskning om 23-åringen inte får en landslagschans av Johan Garpenlöv snart. Alla Hockeysverige Plus-medlemmar kan läsa mitt reportage med Alsing här.

bb190908jn050-1-1570112735.jpgOlle Alsing.Foto: Bildbyrån/Jonathan Näckstrand

Forwards: 

Michael Lindqvist, Färjestad
Av många, undertecknad inkluderad, tippad att vinna SHL:s poängliga den här säsongen. Nu tycks han ha kommit i gång ordentligt i det offensiva spelet. 3+3 i segermatcherna mot Djurgården och Oskarshamn ger den skicklige forwarden elva poäng på åtta matcher och delad ledning i poängligan. Alla Hockeysverige Plus-medlemmar kan läsa ett reportage om Lindqvist här.

Anthony Camara, HV71
Det luktade i ärlighetens namn flopp om kanadensaren efter hans sju första matcher i SHL. Inte en enda poäng och en hel del otur. Men efter att en puck studsat in via Camara i Smålandsderbyt mot Oskarshamn blev det islossning för 26-åringen. Efter 2+3 i veckan förtjänar han sin position här. Kedjan med Camara och bröderna Sandberg har blivit ett plötsligt anfallsvapen för HV71. Välkommet!

bb191003sm044-1-1570369912.jpgAnthony Camara.Foto: Bildbyrån/Suvad Mrkonjic

Dennis Everberg, Rögle
Rögle fortsätter att slå de flesta experter och förståsigpåare på fingrarna med sitt vägvinnande spel. I lördags befäste de serieledningen via en riktig prestigeseger mot Frölunda i Scandinavium. Under skåningarnas resa mot toppen har Dennis Everberg varit en av lagets ledande spelare. Kanske spelar han till och med sin bästa hockey i SHL. Sköt tre mål på två matcher i veckan och har fina nio poäng (6+3) på åtta matcher hittills.

veckans-1569168347.jpg

... mörkaste dag: En SHL-omgång – två otäcka huvudtacklingar. Torsdagen var en svart dag för svensk ishockey med tacklingarna som sänkte Linus Ölund och Fredrik Styrman. Nu tror jag varken att Jordan Boucher eller Nils Höglander hade uppsåt att skada, men det spelar ingen roll. Den höga farten på isen i kombination med spelare som inte riktigt kan kontrollera sina kroppar i tempot bidrar till de här farliga kollisionerna. Jag tror tyvärr inte att vi sett slutet på det här ännu. För mer i ämnet – läs kollega Måns Karlssons eminenta krönika om SHL:s problem

... straffmaraton: Jag satt på Hovet i torsdags och skakade på huvudet. Straffläggningen mellan Djurgården och Färjestad utvecklades nämligen till en fars. Efter att lagen skjutit tio mål under ordinarie matchtid lyckades de bara göra ett enda mål på 24 (!) straffar. Lucas Ekeståhl Jonsson blev matchvinnare för FBK då han slutligen bröt dödläget. Alla heder till målvakterna Niklas Svedberg och Arvid Holm, men jag tror vi hade kunnat få se bättre slagna straffar mellan två korpgäng.  

... minst respekterade: Örebro går in och gör 11–2 på Brynäs och Skellefteå – men får inte med en enda spelare i Veckans Lag. Men kanske är det snarare ett tecken på vilken lagmaskin det är Niklas Eriksson har till sitt förfogande. Örebro ser riktigt starka ut just nu och får produktion från bra många fler källor än väntat. Hatten av!  

... vad fan är det som händer: Jag tvivlar starkt på att jag var den enda som tappade hakan i golvet när den första perioden av mötet mellan Färjestad och Oskarshamn var slut i lördags. 7–0! Nog för att IKO levt lite på lånad tid efter den första tidens överprestationer, men att släppa in sju mål på en period (eller tolv på en match) händer ju bara inte i SHL. Det blir intressant att se hur laget klarar av att hämta sig efter den här käftsmällen. 

... delikatess: innan kollapsen i Karlstad plockade IK Oskarshamn en poäng i derbyt mot HV71. I den matchen svarade Tyler Kelleher för en av veckans snyggaste aktioner när han fintade upp Eric Martinsson på  läktaren och spelade fram Nichlas Hardt till 1–0. Kelleher har varit IKO:s största ljusglimt så här långt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch