Det går fortsatt tungt för San Jose Sharks under säsongsinledningen.

Sharks kräftgång fortsätter – sämsta säsongsstarten på 26 år

Nej, säsongsstarten har inte alls blivit som San Jose hade hoppats. I natt kom lagets fjärde raka förlust när man föll borta mot Nashville med 2–5. I och med förlusten har man nu tangerat klubbens sämsta start genom tiderna.

Efter fyra spelade matcher har San Jose Sharks fortfarande inte någon seger på sitt samvete under NHL:s säsongsupptakt.

I natt kom Kalifornien-lagets fjärde raka förlust när Nashville kunde besegra Sharks med klara 5–2.

SÄMSTA STARTEN PÅ 26 ÅR

I och med förlusten har nu San Jose tangerat klubbens sämsta säsongsstart genom tiderna, då man även inledde säsongen 1993/94 med fyra raka förluster.
– När saker och ting inte riktigt går din väg är det lätt att man försöker för mycket. I dag kontrollerade vi spelet mer under längre perioder och det är sättet vi vill spela på, men vi fick inte den starten vi ville ha. Vi stod på hälarna lite för mycket sett över hela matchen, säger Erik Karlsson till nhl.com.

Nashville hade en 2–1-ledning med sig in till den tredje perioden efter två mål av stjärnbacken Roman Josi. I den tredje perioden gjorde sedan hemmalaget ett vinstryck, där mål av Kyle Turris och svenske Filip Forsberg såg till så att matchen mer eller mindre var avgjord med mer än halva den tredje perioden kvar att spela.

Forsberg blev även ende svensk att skriva in sig i poängprotokollet i matchen.

Jakten på säsongens första seger för Sharks fortsätter under natten till fredag, då man ställs mot Chicago på bortais.

Nashville Predators – San Jose Sharks 5–2 (1–0, 1–1, 3–1)