Linus Videll
HockeyAllsvenskan

KHL-stjärnan tränar med allsvenska klubben

ANNONS

I fjol gjorde han sin klart bästa säsong i karriären. Linus Videll står dock fortfarande utan klubb. Nu börjar han träna med krisande Södertälje, men SSK-fansen kanske inte borde hoppas på en stjärnvärvning. 
– Jag tycker hockeyn är kul utomlands, säger Videll till LT.

Linus Videll har spelat i KHL ända sedan han lämnade AIK under hösten 2011. Under sitt åttonde år i den ryska ligan fick han sitt stora genombrott i fjol, 33 år gammal.

Den svenske stjärnan gjorde 48 poäng på endast 49 matcher. Detta gjorde att han blev poängbäst i sin klubb Dinamo Riga, trots att Videll missade flera matcher på grund av skada. Han stod för 0,98 poäng per match vilket var det sjätte bästa poängsnittet i hela ligan. Hans 24 mål gav även en femte plats i KHL:s skytteliga.

"DET ÄR LITE TIDIGT"

Trots sin stora succé är den 34-årige forwarden fortfarande klubblös. Tidigare under sommaren har han tränat med Almtuna för att hålla igång men under torsdagen började han träna med krislaget Södertälje.

Detta har gjort att många SSK-fans har börjat drömma om att Videll ska återvända till spel i klubben, då han var en SSK:s bästa spelare under sin tid i klubben mellan åren 2006 och 2010. 

En återkomst till SSK är dock inte trolig berättar Videll nu själv. 
– Inte i år. Det är lite tidigt, tycker jag, när jag hade den säsongen jag hade. Jag tycker hockeyn är kul utomlands, säger han till Länstidningen Södertälje.
– Det är såklart jag vill komma igång och börja spela, säsongen har ju börjat, men det går ingen nöd på mig, fortsätter han.

Att 34-åringen tränar med Södertälje är alltså bara en tillfällig lösning och han berättar även att det är oklart om han ens kommer att fortsätta träna med klubben framöver. 

BLICKAR TILLBAKA MOT KHL

Linus Videll berättade för hockeysverige.se i början av juni att han inte skulle ha några problem att vänta med att skriva på ett nytt kontrakt till september.
– Jag har ingen panik. Jag har en så pass bra säsong bakom mig så jag känner att jag kan ta det lugnt. Jag vill inte hoppa på något som jag känns helt rätt. Ska jag skriva något nu så ska det kännas väldigt bra, både för mig och familjen, sade han då.

Nu har september redan passerat och vi är inne i oktober. Att Videll fortfarande är kontraktslös beror dock inte på att det inte har funnit erbjudanden. 
– Det finns ju intresse och jag har erbjudanden som jag skulle kunna skriva på. Men man vill ha rätt summa och jag har varit lite kräsen. Jag hade ett väldigt bra år så tycker jag att jag kan vara kräsen. Så då har det dragit ut på tiden lite. Kanske man har varit för kräsen, jag vet inte, men det kommer lösa sig på något sätt, säger han till LT

Linus Videll menar dock att det är just KHL som är huvudspåret. Varken spel i SHL eller med Södertälje i HockeyAllsvenskan är aktuellt för tillfället. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch