Rögle går riktigt starkt och vann ännu ett toppmöte.
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån
SHL

Rögle trummar på – vann nytt toppmöte

ANNONS
Nästan full omgång i SHL då alla lag förutom HV71 och Linköping var igång för spel. Rögle lyckades vinna ett tajt toppmöte. Samtidigt blev det en ny målshow i Karlstad och det är fortsatt väldigt mörkt för Brynäs. 

Färjestad – Leksand 6–4 (1-2,3-1,2-1)

Färjestad: Sebastian Erixon 2, Linus Johansson 2, Michael LindqvistMarcus Nilsson.
Leksand: Linus PerssonMarek HrivíkThomas Valkvæ OlsenJohan Fransson.

Det blir målrika matcher när Färjestad spelar hemma i Karlstad. 

Efter 12-0 mot Oskarshamn senast blev det nu ännu en målfest i Löfbergs Arena men nu var även bortalaget delaktiga i målen. Det blev en väldigt svängig match då lagen turades om att inneha ledningen. 

1-0 blev 1-2 som blev 2-3 innan det stod 4-3. Därifrån kunde hemmalaget gasa ifrån och vann till slut med 6-4. 

Leksand var väldigt effektiva då de satte fyra mål på 20 skott som man sköt i matchen. Det räckte dock inte då Färjestad fick iväg fler skott på mål och viktigast av allt, fler i mål. 

FBK:s juniormålvakt Arvid Holm fick segra för andra matchen i rad efter att ha hållit nollan för första gången senast mot Oskarshamn. 

Luleå – Brynäs 40 (1-0,1-0,2-0)

Luleå: Jonas BerglundOscar EngsundKarl FabriciusJesper Sellgren.
Brynäs:  

Både Luleå och Brynäs kom från två raka förluster och med ambitionen att bryta sina negativa trender. Bara ett lag skulle kunna göra det och det kändes tidigt vilket lag som var hetast. 

Luleå vann skotten med 8-3 i den första perioden och tog även ledningen. Hemmalaget fortsatte att trumma på och hade även utökat sin ledning i den andra. 

Brynäs tryckte på för att komma tillbaka in i matchen men lyckades aldrig få hål på Joel Lassinantti i norrbottningarnas kasse. Stjärnmålvakten stoppade alla 19 skott som Gävlelaget lyckades få på mål. Framåt fick Jesper Sellgren sätta sitt första mål den här säsongen efter att ha återvänt från Nordamerika. 

Luleå blev alltså det laget som lyckades få segerjubla. I Brynäs ser det dock väldigt mörkt ut. Kvällens förlust var lagets sjätte nit på de sju senaste matcherna och laget återfinns på negativ kvalplats. 

Malmö – Skellefteå 0–4 (0-2,0-1,0-1)

Malmö:  
Skellefteå: Linus LindströmJesper FrödénFilip BerglundAndreas Wingerli

Malmö såg ut att ha hittat formen efter en svag inledning. Tre raka segrar innebar att formkurvan pekade rakt uppåt. Det såg dock Skellefteå till att ändra på. 

Direkt i den första perioden var det västerbottningarna som fick bäst utdelning för sina lägen genom bland annat Jesper Frödén som satte sitt första SHL-mål i karriären och SAIK ledde med 2-0. I den andra perioden utökade bortalaget sin ledning.

Malmö gjorde det inte lättare för sig när man drog på sig ett matchstraff och fick spela fem minuter i boxplay. Det var när Redhawks-forwarden Carl Persson gick hårt in på Skellefteås Jonathan Pudas. Perssons armbåge åkte upp i Pudas ansikte och domarna tvekade inte på att skicka Malmö-spelaren till omklädningsrummet. 
– Jag tycker han (Persson) tappar skäret lite, sen känns det som att första kontakten är på axeln och sedan vidare mot huvudet, så jag tycker faktiskt den är ganska hård, säger MIF-kaptenen Fredrik Händemark om situationen i C More.

C More-experten Johan Tornberg var dock väldigt tydlig med vad han tyckte om händelsen. 
– Uppåtgående rörelse, axeln-armbågen mot ansiktet. Matchstraff, anmälan och tre matchers avstängning, säger han i studion.

Skellefteå gjorde dock inget mål i det powerplay-spelet men kunde sedan traska hem med segern efter att slutsiffrorna blivit 4-0 till bortagänget. 

Målvakten Gustaf Lindvall är riktigt het nu. I tisdags höll han nollan när Skellefteå vann med 2-0 mot Kärpät i CHL. I kväll höll han nollan för andra matchen i rad när Lindvall räddade alla 27 skott som han fick på sig. 

Oskarshamn – Frölunda 1–3 (0-1,1-1,0-1)

Oskarshamn: Filip Sveningsson.
Frölunda: Joel LundqvistSimon HjalmarssonRyan Lasch.

Efter 0-12 i baken i förra matchen var Oskarshamn ute efter att få revansch i kväll. Det blev dock ännu en förlust för nykomlingen efter 1-3 mot de regerande mästarna. 

Oskarshamn fick en jättechans att ta ledningen i den första perioden men missade, strax därefter satte Joel Lundqvist 0-1. I den andra perioden fick hemmalaget en straff efter att Joakim Thelin fällts, Tyler Kelleher lyckades dock inte konvertera läget och sju minuter senare utökade göteborgarna till 2-0. 

Frölunda bjöd dock nykomlingen tillbaka in i matchen när Karl Stollery gav bort pucken till Filip Sveningsson som enkelt kunde sätta reduceringen och göra sitt första SHL-mål. 

I den tredje kunde dock Frölunda säkra segern efter att poängkungen Ryan Lasch satte 3-1-pucken. Verkligheten verkar komma ikapp Oskarshamn som efter sin fantastiska start nu har fyra raka förluster och har bara lyckats göra ett mål på de två senaste matcherna. 

Rögle – Djurgården 2–1 OT (1-0,0-0,0-1,1-0)

Rögle: Adam EdströmDaniel Zaar.
Djurgården: Robin Norell.

Toppmöte nere i Ängelholm. Serieledande Rögle gästades av Djurgården som låg trea inför kvällens match. Det var även SHL-debut för Karri Rämö, Djurgårdens nye målvakt fick vakta kassen i sin första SHL-match. 

Rämo räddade 25 av 27 skott och stod för en klart godkänd debut, något som dock inte räckte till då det var Rögle som stod på andra sidan. 

Christoffer Rifalk blev istället den målvakt som stal rubrikerna då han räddade 34 av 35 skott och stod för en riktigt fin insats. Målvaktskampen gjorde att matchen gick till förlängning och väl där var det Daniel Zaar som blev Rögles hjälte när han avgjorde matchen med endast 28 sekunder kvar av suddenperioden. 

Rögle har nu vunnit sex matcher i rad och leder SHL-tabellen tre poäng före Frölunda.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch