Magnus Sundquist.
Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån
SHL

"Kan bara förhålla mig till vad mina chefer säger"

ANNONS

Två år i rad har Brynäs sparkat huvudtränaren efter svaga säsongsinledningar. Nu ligger klubben tredje sist i SHL efter de åtta första matcherna och röster höjs för att Gävlelaget ska sparka nuvarande tränaren Magnus Sundquist. Han själv är dock inte orolig för att få kicken. 
– Jag har full förståelse för att det är mycket åsikter och besvikelser, säger han till Gefle Dagblad

Roger Melin fick sparken 2017 efter att Brynäs tagit sju poäng på åtta matcher. Tommy Sjödin fick lämna efter 16 matcher säsongen därpå. 

Nuvarande huvudtränaren Magnus Sundquist har exakt samma facit som Melin. Sju insamlade poäng efter åtta matcher. Därför har flera fans och experter höjt ett finger för att coachen nu också borde få sparken. 

I en lång intervju med Gefle Dagblad berättar Sundquist nu om den tunga starten och kritiken mot laget samt honom själv.
– Jag har full förståelse. Spelarna och vi vet att vi är sökta med ljus och lykta. Så är det inte bara i Brynäs det är över allt på den här nivån, vi engagerar många. Jag vet själv hur det är, men jag är den som inte läser i media eller någonting. Jag vet hur det går till det är inte nytt för någon av oss. Oavsett om det är bra eller dåligt så blir vi påverkade. Jag har dock full förståelse för att det är mycket åsikter och besvikelser så länge det inte går till personangrepp. Tyvärr är det de samhälle vi lever i, säger han till GD. 

"ORDET KRIS HAR ALDRIG VARIT PÅ TAL" 

Brynäs såg ut att få en perfekt start på säsongen efter att ha vunnit stort mot de regerande mästarna Frölunda i premiären. Därefter har laget förlorat sex av de sju efterföljande matcherna. Det pratas om ett lag i kris men Sundquist vill inte veta om krisstämpeln.
– Jag har aldrig ens hört det ordet nämnas varken från ledare eller spelare. Det är mer att vi måste hitta tillbaka till det vi kan. Det ordet har aldrig varit på tal kan jag ärligt säga.

Han får även frågan om hur han ser på sin egen framtid inom Brynäs, med tanke på att båda hans företrädare fick sparken tidigt in på säsongen efter svagt spel. Han själv menar dock att han känner sig trygg. 
– Vi har haft jättebra möten här nu där vi pratat ut och tagit varandra i hand. jag kan inte tänka på det varje dag men jag kan bara förhålla mig till vad mina chefer säger. Jag vill såklart hellre vinna än att förlora. Jag kan inte tänka på historien Brynäs har eller något. Jag vet vad vi har pratat om inför den här säsongen, hur vi vill bygga vidare, hur vi vill ha saker och jag förhåller mig till det. Något mer kan jag inte säga, säger Sundquist.

Brynäs åker till Skellefteå på lördag med tre raka förluster i ryggen. På de tre senaste matcherna har Gävleklubben bara lyckats göra två mål och släppt in hela 14 i baken. Det ger en målskillnad på minus tolv på tre matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL