Mattias Ekholm
Bildbyrån

Svensken matchvinnare i svängig historia

Washington var i förarsätet i stort sett hela matchen i mötet mot Nashville på bortaplan. Ändå kunde Predators vända och vinna med 6-5 i slutet och matchhjälte blev svensken Mattias Ekholm. Capitals har nu tre raka förluster.

Säsongsinledningen blev lyckosam för Washington Capitals som inledde med två raka segrar. Men det har nu istället förbytts till tre raka förluster och i nattens match var man i ledning flera gånger mot Nashville. Bland annat hade man 4-2 efter två perioder.

Men man lyckades inte knyta ihop säcken och på lite drygt en minut i början av den tredje perioden så kunde Ryan Johansen och Matt Duchene reducera och kvittera.

T.J. Oshie tog Capitals tillbaka till ledningen men återigen skulle Predators leverera på en dryg minut. Mattias Ekholm kunde slå in segerpucken fram till 6-5 efter 15:20. Han assisterades av Calle Järnkrok.
— Det känns som vi kan vända runt hörnet när som helst egentligen. Vi kan vara dåliga i två minuter och sedan kan det råka bli två bra byten och vi gör två mål, konstaterade matchhjälten Ekholm för nhl.com efter matchen.

Filip Forsberg nätade också för Nashville och han är nu uppe i fyra mål under säsongen.

SE FORSBERGS MÅL:

Matt Duchene skrev på ett sju-årskontrakt med Predators 1 juli och inatt gjorde han sitt första mål för klubben.

Nashville Predators - Washington Capitals 6-5 (1-1, 1-3,4-1)

Nashville: Ryan Johansen (2), Filip ForsbergMatt DucheneNick BoninoMattias Ekholm
Washington: Alexander Ovechkin (2), Lars EllerTom WilsonT.J. Oshie