TV: Nu har Kaapo Kakko introducerat sig i NHL

Han lämnade isen poänglös i sina två första NHL-matcher. Men i den tredje fick Kaapo Kakko utdelning. Med sitt första NHL-mål gav han New York Rangers ledningen mot Edmonton Oilers. Trots det åkte Rangers på stryk med 1–3.

Ända sedan New York Rangers valde Kaapo Kakko som andra spelare efter Jack Hughes i sommarens draft har fansen längtat efter att få se sin nya kelgris i NHL. Nu har de inte bara fått se honom – utan även se honom göra mål.

I sin tredje NHL-match för Rangers kom nämligen den efterlängtade första fullträffen för det finska underbarnet.

I den första perioden av lördagens matinéföreställning mot Edmonton Oilers gav 18-åringen Rangers ledningen – inför hemmapubliken i Madison Square Garden.

Efter samarbete med den tidigare Oilers-spelaren Ryan Strome lyfte Kakko elegant in ledningsmålet bakom Mike Smith i gästernas kasse. Detta efter att svenska backparet Oscar Klefbom och Joel Persson blivit överrumplade av finländaren.

Men så mycket roligare än så blev det inte för hemmalaget.

NYA POÄNG AV KLEFBOM

Edmonton Oilers vände på matchen och tog sin femte raka seger under inledningen av säsongen. Och det var superstjärnorna som låg bakom det. Efter att Klefbom kvitterat med sitt första mål för säsongen i den andra perioden satte Connor McDavid matchvinnande 2–1 innan Leon Draisaitl satte 3–1 bakom Henrik Lundqvist och 4–1 i tom kasse i tredje perioden.

Den dynamiska duon har gjort tolv respektive elva poäng på de inledande fem matcherna. Båda har noterats för poäng i var och en av matcherna som spelats hittills.

Även Klefbom stod för mål och assist och har sju poäng (1+6) så här långt.

N Y Rangers – Edmonton 1–4 (1–0, 0–1, 0–2)