Sågade svensken slog till: "Glad för hans skull"

Han var petad i säsongens tre första matcher. Men väl tillbaka i laget har Victor Rask levererat. I natt blev han matchvinnare när Minnesota 2-0-slog Ottawa.

– Det är såklart bra för självförtroendet, säger den svenske matchvinnaren till The Athletic.

Victor Rasks flytt till Minnesota har inte gått som planerat. Han har varit sågad och inte alls levererat, och i säsongsupptakten petades han till och med från laget under de tre inledande matcherna på säsongen.

Men häromnatten var han tillbaka, och stod för en assist. Igår kväll fick han en ny chans - och blev matchvinnare. Rask sköt nämligen 1-0-målet i Minnesotas 2-0-seger mot Ottawa. Wild tog då sin första seger för säsongen.

Fullträffen var Rasks blott tredje på 25 matcher sedan flytten från Carolina i januari.

– Det är såklart bra för självförtroendet. Vi drog på oss många utvisningar så jag fick sitta på bänken mycket, sade han om matchen.

"Det är grymt"

Lagkompisen Jordan Greenway gladdes med svensken.

– Jag är glad för hans skull. Han har jobbat mycket men varit in och ut ur laget. Nu fick han en belöning för att ha fortsatt jobba. Det är grymt. Något alla lagkompisar vill se.

Rasks mål kom 9:23 in i den tredje perioden och betydde alltså 1-0. Åtta minuter senare kom 2-0 från veteranen Zach Parise och det målet stängde definitivt tillställningen. Alex Stalock vaktade Minnesotas kasse, efter en mycket svag säsongsstart från stjärnkeepern Devan Dubnyk.