Depp igen i Södertälje
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Allsvenska svepet: Ny tung förlust för Södertälje

Södertälje har det fortsatt tungt i HockeyAllsvenskan. I kväll kom lagets femte förlust för säsongen efter att de tappat en 3-1-ledning mot Karlskoga

Södertälje är efter onsdagens omgång nästjumbo i HockeyAllsvenskan. Laget var länge på väg mot seger, men gästande BIK Karlskoga blev till slut för svårt. Hemmalaget hade ledningen i matchen med 3-1 efter två perioder men med 8:21 kvar att spela av tredje perioden gjorde Lukas Pilö 3-2. Kvitteringen kom med 5:47 kvar genom Jesper Kokkonen och bara en knapp minut senare gjorde Nikola Pasic 4-3. Södertälje lyckades inte kvittera utan fick räkna in sin femte förlust på sina sex senaste matcher.

KARLSKRONA - TINGSRYD 0-4 (0-2, 0-0, 0-2)

Målvakten Andreas Ljunggren storspelade, räddade 28 sitt och höll säsongens första nollan för Tingsryd som vann rivalmötet med Karlskrona.  Anton Blomberg gjorde 1-0 med ett skott som hittade Arvid Ljungs högra kryss. 2-0 kom efter 12 minuter genom Ludvig Elvenes som kontrade in sitt andra mål för säsongen.  Gästerna var det tyngre laget, men det var först i den tredje perioden som de säkrade segern.Simon Norberg gjorde 3-0 till TAIF efter 9:37 i spel fem-mot-fyra. Gustav Olhaver punkterade matchen med sitt 4-0-mål i tom kasse med minuten kvar att spela

bb181022dy053-1563367984.jpgAndreas Ljunggren storspelade. FOTO: Bildbyrån

MODO - VITA HÄSTEN 5-1 (3-0, 1-1, 1-0)

Modo tog sin tredje raka seger och tre nya poäng på hemmaplan. Under säsongen har laget tagit 13 pinnar av 15 möjliga i Fjällräven Center. Tom Hedberg var en av matchens förgrundsfigurer. Backen stod för ett mål, sitt första för säsongen, samt två målgivande passningar. Jonathan Johnsson, Henrik Björklund stod för ett mål och en assist vardera. Notera att nyförvärvet Adam Tambellini debuterade för Modo som klättrade upp till fjärdeplats i tabellen.

För Hästen inbar förlusten sin fjärde på de senaste fem matcherna.

VÄSTERÅS - KRISTIANSTAD 1-6 (2-0, 1-1, 3-0)

Efter två raka förluster lyckades Västerås hoppa på segertåget igen. Och de gjorde det rejält. Sex olika spelare - Kelsey Tessier, Fredrik Johansson, Sebastian BenkerAlexander LunsjöKenny Källström och Anthon Eriksson - gjorde mål och VIK hakade på de lag som blickar uppåt i tabellen.

Nykomlingen Kristianstad åkte på sin femte förlust på sina sex senaste matcher. Anton Heikkinen gjorde gästernas enda mål.

TIMRÅ - ALMTUNA 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Timrå gjorde två mål och tog ytterligare en seger i årets serie. Första målet gjordes av Jens Lööke framspelad av Albin Lundin. Det innebar att kedjan, där Jonathan Dahlén är tredjelänk, återigen skrev in sig i målprotokollet. Kedjan har producerat i samtliga matcher hittills och totalt samlat ihop 51 poäng.

Morten Madsen såg till att Timrå kunde bärga segern med sitt 2-0-mål med 1:30 kvar att spela. Målvakten Victor Brattström räddade 28 skott och höll sin första nolla för säsongen.

Almtuna förlorade för sjätte gången den här säsongen och är alltjämnt sist i tabellen.

bb161018zy001-1562201569.jpegJens Lööke nätade igen. FOTO: Bildbyrån

MORA - AIK 2-3 efter förlängning (1-0, 0-0, 1-2, 0-1)

Trots underläge med 2-1 med några minuter kvar att spela visade AIK karaktär mot Mora. AIK vände och tog med sig två poäng till Stockholm efter att Cody Bradley avgjort i sudden. Bradley har ett tryout-kontrakt med Solna-klubben och kunde knappast presenterat sig på ett bättre sätt.

AIK:s kvittering till 2-2 gjordes av Oscar Nord med 2:19 var av tredje perioden. Nord gjorde även AIK:s första mål i matchen.