Rasmus Sandin.
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån
NHL

NHL-expertens oro för svensktalangen: "Tror inte att han har rätt storlek"

ANNONS

Rasmus Sandin skickas ner till AHL tidigare i veckan, något som kom som en chock för många inom hockeyvärlden. Någon som dock inte är förvånad är den tidigare general managern och nuvarande experten Brian Burke. 
– Jag fattar faktiskt inte varför det är någon debatt om det här, säger han i Sportsnet

Den svenske backtalangen Rasmus Sandin gjorde succé i AHL under fjolåret och följde upp det under försäsongen i år. Detta gjorde att han fick förtroende att vara med i Toronto Maple Leafs från start. 

Efter att ha varit med på isen i de sex första matcherna den här säsongen skickades 19-åringen ner till AHL, något som förargade flera Toronto-fans. Sandin hade inte gjort bort sig utan hyllades flera gånger under säsongsinledningen.

Flera röster var frågande till varför Sandin flyttades ner. Coachen Mike Babcock förklarade att svensken inte kommer att kunna få chansen i varken powerplay eller boxplay och att de helt enkelt inte kan erbjuda honom rätt istid för att han ska utvecklas på bästa sätt. 

"INTE REDO"

NHL-experten och den tidigare general managern Brian Burke håller med Babcock och tycker att Maple Leafs har fattat rätt beslut.
– Jag tänker anta att de fattar rätt beslut här, jag tror inte att Toronto gör fel i att skicka ner honom. Han har inte sett ut som att han inte skulle passa in men han drar inte sitt lass i svåra bortamatcher. Den här killen är inte redo för att försvara sig mot motståndarnas två bästa kedjor, säger han till Sportsnet och fortsätter:
– Att skicka ner Sandin till AHL och ge honom mycket istid, speciellt i powerplay och boxplay kan inte skada hans utveckling i den åldern han är i. Det här kan inte vara något dåligt. Jag fattar faktiskt inte varför det är någon debatt om det här. Det bästa för Rasmus just nu kanske är att få spela mycket nere i farmarligan.

Burke menar att Sandin har hjärnan för att vara en NHL-back men inte kroppen och säger att han är orolig för 19-åringens fysik.
– Jag gillar verkligen hans hockey-IQ. Jag tycker att han är en tuff grabb men jag är inte säker på att han kan spela på det sättet han vill spela. Risken finns att han blir skadad. Det är en elak och tuff kille ute på isen men jag tror inte att han har rätt storlek än, vilket syntes i vissa situationer. Det här ger honom ett bra tillfälle att jobba stenhårt på fysiken nere i AHL, säger Burke.

Rasmus Sandins nedflyttning till farmarligan öppnar dock för att den 19-årige svensken kan tas ut till Juniorkronornas JVM-lag till vintern. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL