Det är inte roligt att spela i AIK just nu.
HockeyAllsvenskan

AIK:s kris fortsätter – krossades på Hovet

Det är inte roligt att vara AIK-supporter just nu. Krislaget förlorade ännu en gång på Hovet då Modo kom på besök och vann med hela 5-0. AIK ligger därmed sist i den allsvenska tabellen.

Krisen i AIK förvärras. Laget har spelat fem matcher hemma på Hovet den här säsongen men har bara lyckats vinna en match. Förutom segermatchen mot Timrå, 4-3, har AIK bara mäktat med två mål framåt på fyra matcher och förlorat med siffror som 1-6 och 0-2.

I dagens match mot Modo åkte Stockholmslaget på ännu än storförlust på hemmais.

Modo kom ut riktigt starkt och var dominanta i den första perioden. Redan efter två minuter hade Ö-vikarna tagit ledningen och innan perioden var slut hade man gått upp till hela 4-0.

Adam Tambellini gjorde sin andra match i Modo-tröjan efter att ha värvats dit från AHL. Mot AIK kom kanadensarens första mål i allsvenska sammanhang. Det kom dock att bli en bitter smak i munnen för 24-åringen. Han fick matchstraff bara minuter efter sitt mål och tvingades lämna matchen då han tacklade AIK:s Henrik Rommel i huvudet.

Efter matchen uppgraderades matchstraffet till en match penalty, detta innebär att Tambellini kommer att vara avstängd i Modos nästa match. Ärendet kommer även att skickas till disciplinnämnden för att se om kanadensaren förtjänar ett strängare straff.

Modo gasade på och kunde vinna matchen med 5-0 då Linus Lundin höll nollan efter att ha räddat 22 skott. AIK ligger fortsatt under kvalstrecket, näst sist i den allsvenska tabellen.

AIK – Modo 0–5 (0-4,0-1,0-0)

AIK:
Modo: Joakim HagelinPatrik KarlkvistAdam TambelliniMattias NorlinderFredrik Olofsson.