Conny Strömberg vill spela powerplay med Jonathan Dahlén.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan
ENGLUND: Conny vill bygga PP-formation med Dahlén
ANNONS
Conny Strömberg håller igång karriären i Hockeyettan med Surahammar, men för Joakim Englund berättar 43-åringen att han drömmer om att spela powerplay med Jonathan Dahlen och hur bra de övriga allsvenska lagens powerplay skulle bli med honom i laget.

Det finns två rutinerade personer med samma efternamn som har starka kopplingar till Hockeyallsvenskan men som av olika anledningar inte huserar i ligan den här säsongen. Den ena är tränare och den andra är powerplay-specialist.

Jag pratar så klart om tränaren Leif och forwarden Conny Strömberg. Två starka profiler som definitivt skulle komma in och vara en färgklick i ligan.

Leif Strömberg startade säsongen i rumänska Gyergyói HK, men efter en knackig inledning på säsongen med bland annat diverse kulturkrockar står han nu alltså till marknadens förfogande. När jag pratade med honom för någon vecka sedan lät han inte alls nedslagen utan snarare än mer hungrig på hockey och taggad inför nästa uppdrag. Frågan är var vi återser den karismatiske tränaren? Blir det i Hockeyallsvenskan redan den här säsongen?

CONNY STRÖMBERG: VILL SPELA I BJÖRKLÖVEN OCH TIMRÅ

Den andra Strömberg, Conny, spelar den här säsongen i Surahammar som lirar i Hockeyettan. Den 43-årige hockeynomaden ser inget slut på karriären än utan hoppas på ett nytt kontrakt i Hockeyallsvenskan. Hittills har han producerat 13 poäng på åtta matcher i Hockeyettan Västra och är nöjd med sitt eget spel även om laget gått knackigt.

På frågan om hans kontrakt med Surahammar säger han att allt går att lösa om lag i högre rankad liga skulle höra av sig och visa ett konkret intresse. På frågan vilka lag han kan tänka sig spela för och vilka power play-formationer han skulle kunna tänka sig svarar han:
– Framförallt Björklöven och Timrå hade varit en intressant utmaning att få att hjälpa upp till SHL. Det hade varit roligt att få bygga upp en PP-formation tillsammans med Jonathan Dahlén. Då skulle jag spela #24 (han själv), Dahlén, Albin LundinJens Lööke (på direktskott) och Sebastian Hartmann på point.
– I Björklöven skulle jag spela #24 tillsammans med Fredric Andersson och Alexander Deilert där framförallt Alex Hutchings och Justin Crandall kommer serveras passningar för direktskott.

Jens Lööke skulle få skjuta direkskott i firma Strömberg/Dahléns powerplay.Jens Lööke skulle få skjuta direkskott i firma Strömberg/Dahléns powerplay.Foto: Pär Olert/Bildbyrån

SKULLE BÄTTRA PÅ LAGETS POWERPLAY-PROCENT

Men det är inte bara hos topplagen han ser sig kunna bidra, även hos Vita Hästen och Almtuna ser han stora möjligheter, inte minst i PP.
– I Almtuna skulle jag gärna bilda en PP-formation tillsammans med Mårtensson där det skulle serveras en och annan hiss till både Tobias Liljendahl och Villiam Haag för direktslagga.
– I Vita Hästen skulle det vara intressant att se vad #24 och "Macke" (Marcus Eriksson) skulle kunna åstadkomma tillsammans med "Sama" (Jesper Samuelsson) på point, Linus Andersson på skott samt någon stark puckvinnare framför kassen.

Det är i framförallt powerplay, där Conny har sina spetsegenskaper, som han ser sig själv hjälpa lag i Hockeyallsvenskan. Jag blir ändå nyfiken på hur han ser sig kunna förbättra PP-spelet hos två av seriens bästa lag i den spelformen; nämligen Timrå och Björklöven. Inför matchen igår låg deras PP-procent på 33 respektive 31%. Hur bra blir respektive lags power play-procent med Conny i laget?
– Över tid skulle det bli riktigt bra. Jag gör bedömningen att, med mig i bilden och med PP-konstellationerna jag nämnt, ha goda möjligheter att nå:

  • 37% i Timrå
  • 36% i Björklöven
  • 35% i Almtuna
  • 34% i Vita Hästen

"STOR POTENTIAL MED MIG SJÄLV OCH ZETTERBERG"

När samtalet är på väg mot sitt slut kommer Conny på ytterligare ett lag som han gärna skulle vilja hjälpa. Hans senaste klubb i Hockeyallsvenskan: Västerås.
– Men då måste man även plocka tillbaka Lukas Zetterberg från Brynäs. Där ser jag stor potential med mig själv och Zetterberg i konstellation med Jerome Leduc (point), Marcus Bergman och Viktor Hertzberg. Två högerskyttar med bra skott är aldrig fel och om vi skulle få möjlighet att spela ihop oss tror jag vi skulle ha goda möjligheter att spräcka 38%-gränsen.

Det återstår att se om den forne (dubble) poängligavinnaren än en gång får chansen att visa upp sina kvalitéer i ligan han så gärna vill tillbaka till. Han vill bevisa att åldern bara är en siffra och att han fortfarande kan dominera ett PP på samma sätt som han gjort i årtionden.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL