Pär Lindholm sköt sitt första mål i Bruins-tröjan.

Svensken sköt första målet i nya klubben – i historiska segern

Pär Lindholm kunde i natt spräcka sin målnolla i Boston Bruins. Han gjorde det i segermatchen mot sin tidigare klubb Toronto – Bruins 300:e seger mot Maple Leafs genom tiderna.

Släkten brukar som bekant vara värst och så var det även i Torontos fall under natten till onsdag. När Bruins och Maple Leafs möttes för andra gången inom loppet av fyra dagar kunde Boston få revansch – efter bland annat ett mål av tidigare Leafs-forwarden Pär Lindholm.

Skellefteåsonen kunde skjuta sitt första mål för Boston i den tredje perioden när han fastställde slutresultatet till 4–2.

"VÄLDIGT GLAD"

28-åringen höll sig påpassligt framme på en målvaktsretur från Michael Hutchinson i Leafs-målet och kunde med en backhand raka in målet som satte spiken i Maple Leafs-kistan.
– Helt ärligt finns det inte så mycket att säga om målet. Kuraly skjuter pucken mot mål och jag fick öppet mål. Det var inte så svårt kanske, men jag är väldigt glad, säger Lindholm till NESN efter matchen.

I och med nattens mål har Lindholm tangerat sin målbästa notering för en säsong i NHL, då han under fjolårets debutsäsong i ligan sköt just ett mål. Nu har 28-åringen 73 matcher på sig att slå den noteringen.

300:E SEGERN MOT LEAFS

Det var annars lite av milstolparnas match i Boston den här natten. David Pastrnak sköt sin 300:e poäng i NHL-karriären när han i slutet av den första perioden gav hemmalaget ledningen genom att lägga pucken mellan sina egna ben innan han överlistade Hutchinson.

För Tuukka Rask var nattens match också speciell, då det var hans 500:e match i ligan. I och med den noteringen är finländaren tia på listan över flest antal spelade matcher i NHL av ligans aktiva målvakter.

Segern var även Bruins 300:e seger genom tiderna mot Maple Leafs. Lagen har mötts totalt 675 gånger i NHL:s grundserie, där Bruins alltså vunnit 300 matcher medan Leafs vunnit 277 matcher. 98 av matcherna har slutat oavgjort.

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 4–2 (1–0, 1–2, 2–0)