Fortsatt tungt för Leksand.

Nattsvart för Leksand – åtta raka förluster

Flera jämna matcher spelade i kvällens SHL-omgång och vi såg tre matcher gå till förlängning. Leksand har det dock fortfarande tungt och har tagit åtta raka nollpoängare. I Jönköping var HV71 starkast i Smålandsderbyt och vann enkelt.

Brynäs – Rögle 2–1 OT (0-0,1-1,0-0,1-0)

Brynäs: Daniel MannbergAnton Rödin.
Rögle: Simon Ryfors.

Botten mot toppen i Gävle men det blev betydligt jämnare än vad det låter.

Faktum är att Brynäs faktiskt var det bättre laget under flera delar av matchen. Målen kom dock i den jämna andra perioden. Första satte Daniel Mannberg sitt fjärde mål för säsongen och är därmed Brynäs bästa målskytt.

Simon Ryfors kvitterade dock för serieledande Rögle och därefter blev det ett ställningskrig där målvakterna Samuel Ersson och Christoffer Rifalk höll matchen jämn och tät.

Detta  gjorde att matchen gick till förlängning och där klev kaptenen och nyförvärvet Anton Rödin fram och skickade segern till Gävle efter att han läckert fintat bort Rifalk vid ett friläge. Rödin satte därmed sitt första mål sedan premiärmatchen mot Frölunda.

Brynäs tog därmed viktiga poäng nere i botten och klättrar uppåt i tabellen. De lämnar nu kvalplatsen och kliver förbi både Växjö och Leksand.

Djurgården – Frölunda 2–3 OT (0-1,1-1,1-0,0-1)

Djurgården: Linus HultströmMichael Haga.
Frölunda: Mats Rosseli OlsenJohan SundströmJacob Moverare

Finalrepris i Stockholm och resultatet blev detsamma som då. Frölunda vann.

Göteborgarna gick upp till en 2-0-ledning efter mål av Mats Rosseli Olsen och Johan Sundström. Djurgården krigade sig tillbaka och både reducerade och kvitterade vilket gjorde att matchen gick till förlängning.

Där var det Frölunda som knep extrapoängen då Jacob Moverare klev fram och avgjorde. Moverare har verkligen fått igång poängproduktionen på sistone och har nu gjort sex poäng på de första tolv matcherna, detta att jämföra med sina sju pinnar på 42 matcher i fjol. Starkt av den vanligtvis defensivt lagda försvararen.

Frölunda tog därmed sin femte raka seger och är SHL:s bästa lag just nu. Tack vare att Rögle förlorade så klättrar Frölunda upp på lika många poäng som Skånelaget men går förbi då de regerande mästarna har bättre målskillnad.

Linköping – Färjestad 3–4 OT (2-0,0-1,1-2,0-1)

Linköping: Jaakko Rissanen 2, Andrew Gordon.
Färjestad: Ville LeskinenCarl JakobssonVictor EjdsellPer Åslund

Wow, vilken vändning av Färjestad!

Med åtta minuter kvar av matchen ledde LHC med 3-1 och såg ut att lyckas kämpa till sig en välbehövlig seger men då vände FBK på steken.

Första satte Carl Jakobsson reduceringen med drygt sju minuter kvar av matchen och bara ett par minuter senare klev Victor Ejdsell fram och kvitterade. Detta tvingade matchen till förlängning och där var bortalaget starkast.

Per Åslund kunde avgöra matchen efter att serverats av Marcus Nilsson och Åslund skickade därmed bonuspoängen till Karlstad.

Färjestad studsade tillbaka efter att ha fått stryk av Luleå i förra omgången. Linköping däremot ligger fortsatt sist i tabellen och har nu förlorat tre raka matcher.

HV71 – Växjö 4–1 (1-0,2-0,1-1)

HV71: Axel HolmströmSimon ÖnerudNils AnderssonAnthony Camara,
Växjö: Roman Horák.

Ett vanligtvis hett Smålandsderby avgjordes dock lite väl tidigt. Växjö skapade flera högklassiga chanser direkt i den första perioden men lyckades inte få hål på Jonas Gunnarsson som stod emot bra och räddade allt.

I spel 5-mot-3 kunde Axel Holmström ge Jönköpingslaget ledningen då han lyfte upp pucken i nättaket bakom Viktor Andrén. I den andra perioden gasade HV ifrån efter snygga mål av både kapten Önerud och Nils Andersson.

Växjö såg ut att få till lite spänning i matchen genom att reducera men i sen kunde Anthony Camara punktera matchen när han stötta in en retur till 4-1.

En HV-spelare som verkligen har höjt sig den här säsongen är Markus Lauridsen. Dansken har aldrig varit känd som en poängspelare och förra säsongen stod backen för åtta pinnar på 49 matcher. I kväll spelade 28-åringen fram till tre av lagets fyra mål och han har nu stått för nio poäng på de 13 första matcherna den här säsongen.

HV71 fortsätter därmed sin fina form och tog nu sin tredje raka seger. Växjö däremot har fortsatt svårt att spela bra i flera matcher. Seger senast mot Brynäs men laget lyckades inte hålla i det spelet och hade inte direkt någon chans i kvällens match.

Leksand – Örebro 3–5 (1-1,1-2,1-2)

Leksand: Filip JohanssonSebastian WännströmPatrik Zackrisson.
Örebro: Ryan Stoa 2, Kristian NäkyväDaniel Muzito BagendaLudvig Rensfeldt

Åtta raka förluster.

Det är Leksands dystra facit just nu. Efter att ha inlett serien riktigt starkt så kan dalalaget inte vinna. Åtta matcher i rad har det slutat med förlust och noll poäng. De har inte ens lyckats ta en poäng eller tvinga en match till förlängning.

I kvällens möte mot Örebro tog man ledningen när backtalangen Filip Johansson sköt sitt första SHL-mål. Efter det klappade Leksand ihop och tappade till 1-3-underläge. Trots att det var en jämn match med ungefär lika i skotten så hade Leksand inte samma effektivitet som Örebro.

Hemmalaget reducerade flera gånger men kunde inte lägga in den sista växeln för att komma tillbaka helt och hållet. Istället fick Ryan Stoa bli stor matchvinnare för Örebro då han sköt två mål.

Örebros formkurva pekar dock uppåt. De har nu sex segrar på de sju senaste matcherna.