Södertälje fick jubla direkt efter tränarbytet.
HockeyAllsvenskan

Södertälje vann direkt efter tränarbytet

Södertälje sparkade Ulf Lundberg i måndags och spelade i kväll sin första match med det nya tränarparet. Då blev det seger direkt för SSK som bröt sin förlustsvit och lämnar jumboplatsen.

Här följer ett svep från kvällens allsvenska matcher:

Modo – Karlskoga 4–3 (2-2,0-0,2-1)

Modo:  Henrik Björklund 2, Jonathan JohnsonFredrik Olofsson.
Karlskoga: Gustaf Thorell 2, Filip Roos.

Het, hetare, Henrik Björklund.

Den meriterade spelaren fortsätter att leverera och har nu gjort tio mål den här säsongen(näst bäst i serien) efter kvällens uppvisning. Han sköt två mål och stod för en assist när Modo tog sin sjätte raka seger.

Förutom Björklund är även Jonathan Johnson stekhet. Han sköt ett nytt mål i kväll och har nu stått för poäng i sex raka matcher.

Det var jämnt resultatmässigt men i spelet var Ö-viksgänget det klart bättre laget. De vann skotten med 38-17 och var ofta det spelförande laget i vad som var en underhållande match mellan två topplag.

Sex raka vinster nu för Modo som klättrar i tabellen med raketfart. Nu är laget bara en poäng bakom Timrå som ligger tvåa. Karlskoga förlorade därmed efter att ha varit i bra form och tagit tre segrar på de fyra senaste matcherna.

Timrå – Kristianstad 2–3 (1-0,0-2,1-1)

Timrå: Jonathan DahlénSebastian Ohlsson
Kristianstad: Anton Heikkinen 2, Dennis Svensson

Andra raka förlusten för Timrå som inför veckans matcher bara hade förlorat en av elva matcher. I förra matchen nollades superkedjan med Jonathan Dahlén i spetsen men i kväll studsade de tillbaka och satte ett mål men sedan lyckades de inte få in pucken i nät.

Kristianstad vände efter att 19-åringen från Nässjö, Anton Heikkinen satte två mål i rad och forwardstalangen är därmed målfarligast i nykomlingen med sina fem baljor.

I den tredje perioden lyckades Timrå få in en kvittering men bara en minut senare satte nyförvärvet från Djurgården, Dennis Svensson, det matchvinnande 3-2-målet. Timrå fick iväg 30 skott på mål men Kristianstads nye målvakt Antti Lehtonen stod för en stark insats och räddade 28 skott.

Nykomlingen har nu två raka segrar efter att ha förlorat fyra matcher i rad. Notabelt för KIK var också att Marcus Sylvegård gjorde debut för klubben efter att ha lånats ut från Växjö. Junioren lämnade dock isen poänglös.

Södertälje – Västervik 4–1 (2-0,1-0,1-1)

Södertälje: Marcus FageruddSebastian WalfridssonHugo Gustafsson, Ludwig Blomstand.
Västervik: Erik Ullman.

Första matchen med den nya tränarduon Nichlas Falk/Dennis Bozic och då blev det seger direkt för SSK. De lyckades därmed bryta sin förlustsvit som var upp i fyra matcher.

Södertälje tog kommandot redan i den första perioden och gick upp till en tvåmålsledning efter att Marcus Fagerudd och Sebastian Walfridsson hängt in varsin kasse. Hugo Gustafsson utökade i den andra perioden och efter det märktes det hur frustrerade Västervik var.

Bara minuter efter målet tacklades SSK:s Marcus Oskarsson våldsamt av Darren Nowick och efter det utbröt gruff mellan flera spelare. Nowick skickades till omklädningsrummet då han fick matchstraff för boarding.

VIK reducerade i den tredje perioden men SSK lyckades hålla undan till seger.

SSK har därmed fått vinna igen och lämnar jumboplatsen.

Karlskrona – AIK 3–2 (2-2,0-0,0-0,0-0,1-0)

Karlskrona: Daniel NorbeLinus KarlssonHugo Leufvenius (avgörande straff).
AIK: Jacob SvenssonJacob Dahlström.

Karlskrona lyckades vända på sin negativa trend, tre raka förluster, och segrade nu igen.

Matchen inleddes i ett rasande tempo med fyra mål i första perioden men sedan svalnade matchen av och var mållös resten av tillställningen. Mycket tack vare de båda målvakterna, Arvid Ljungi Karlskrona och August Hedlund i AIK-målet, som höll nere siffrorna.

Matchen gick till straffläggning och även där blev det målfattigt och jämnt. Efter sju missade straffar klev junioren Hugo Leufvenius fram och skickade två poäng till Blekinge som nu klättrar upp på slutspelsplats.

AIK däremot har det mer tungt och är ny tabelljumbo då Södertälje lyckades vinna och passerade därmed.

Almtuna – Vita Hästen 5–4 (1-1,2-2,1-1,0-0,1-0)

Almtuna: Villiam Haag 2, Carl ÅsellTobias LiljendahlAlexander Bjurström (avgörande straff).
Vita Hästen: Linus AnderssonFilip Cruseman, Anton JohanssonIstván Bartalis.

Vad har hänt med Almtuna? För ett tag sedan låg Uppsalalaget klart sist i tabellen och hade det hopplöst svårt att vinna matcher. Nu däremot så har klubben lyckats hitta formen och har vunnit flera matcher den senaste tiden.

I kväll satt det hårt inne då laget tappade en 3-1-ledning och matchen tvingades till förlängning och senare straffar. Där var det Alexander Bjurström som satte den avgörande straffen för Almtuna och laget har nu tre raka segar på hemmais.

Villiam Haag var en av matchens giganter då han sköt två mål och även satte en straff i matchen. 39-årige Tony Mårtensson har nu också kommit igång. I kväll noterades han för en assist och har därmed gjort poäng i fyra raka matcher.