Jerome Leduc hämtades in sent av Västerås efter att man tappat Josef Ingman till Brynäs. Leduc har haft en strålande säsongsinledning och stod för tre poäng i Västerås bortaseger mot AIK. I övrigt blev det segrar för BIK Karlskoga, Kristianstad, Mora och Timrå under söndagens tidiga allsvenska matcher.

Nedan följer ett kort svep från söndagens tidiga allsvenska matcher.

AIK – Västerås 4–5 (0–2, 2–2, 2–1)
AIK: John Henrion (2), Sam Marklund (2)
Västerås: Daniel ÖhrnAlexander LunsjöMarcus BergmanJimmie Jansson (2)

Västerås ser ut att ha gjort ett riktigt backfynd i kanadensaren Jerome Leduc. Inför dagens drabbning borta mot AIK hade den 27-årige backen tolv poäng på 13 matcher. Efter söndagens match var den noteringen 15 poäng på 14 matcher, efter att han stått för ytterligare tre passningspoäng i 5–4-segern mot AIK.

Gästerna såg ut att ha allt under kontroll, då man gick ifrån till en 4–0-ledning i den andra perioden. AIK vaknade dock och hämtade upp till 3–4 innan Jimmie Jansson sätta spiken i AIK-kistan med sitt 5–3-mål. Målet kom efter att AIK-backen mycket oturligt stött in pucken bakom Johannes Jönsson i AIK-målet.

Sam Marklund ordnade ytterligare en reducering för AIK, men närmare än så kom man inte.

AIK ligger alltjämt sist i Hockeyallsvenskan, medan Västerås ligger kvar på femteplatsen i tabellen.

Timrå – Vita Hästen 6–5 efter straffar (1–1, 2–2, 2–2,0–0, 1–0)
Timrå: Jonathan Dahlén (3, inkl. avgörande straff), Sebastian Hartmann (2), Tim Wahlgren
Vita Hästen: Kevin Elgestål (2), Erik BorgOliver NordbergIstván Bartalis

Publiken i NHK Arena bjöds på en minst sagt svängig historia denna söndagsafton. Lagen bytte ledningar med varandra kors och tvärs, men i slutändan såg det ut som att Vita Hästen skulle sno med sig samtliga tre poäng hem till Norrköping efter att Istvan Bartalis gjort 5–4 till gästerna med åtta minuter kvar att spela.

Då klev Sebastian Hartmann fram och ordnade en kvittering med två minuter kvar att spela och räddade således en poäng åt hemmalaget. Efter en mållös förlängning kunde sedan Jonathan Dahlén skjuta extrapoängen till Timrå efter att han överlistat Oscar Masiello två gånger om i straffläggningen. I och med det stod Dahlén för tre mål i matchen och står nu noterad för 24 poäng på 14 matcher.

BIK Karlskoga – Almtuna 5–2 (2–0, 3–1, 0–1)
BIK Karlskoga: Tor Immo (2), Fredrik ForsbergJesper KokkonenGustaf Thorell
Almtuna: Filip HasaVictor Aronsson

BIK Karlskoga hittade tillbaka på vinnarspåret igen efter fredagens förlust borta mot Modo. Mot ett Jonas Arntzen-förstärkt Almtuna var det aldrig något snack vilket lag som skulle ro hem de tre poängen, då hemmalaget hade en klar 5–1-ledning efter två spelade perioder.

Slutresultatet skrevs till 5–2 efter att bland annat Tor Immo skjutit sitt tredje och fjärde mål för säsongen. Victor Aronsson sköt Almtunas tröstmål i den avslutande perioden.

Tingsryd – Kristianstad 2–3 e. sd. (1–0, 1–2, 0–0, 0–1)
Tingsryd:
 William FranssonGustav Olhaver
Kristianstad: Johan LundgrenMarcus SylvegårdJakob Bondesson

Det blev SHL-lånen som såg till så att Kristianstad kunde gå segrande ur bortamatchen mot Tingsryd denna söndag. Efter att ha hamnat i ett 0–2-underläge i den andra perioden kunde den allsvenska nykomlingen vända till likaläge efter mål av Johan Lundgren och Växjö-lånet Marcus Sylvegård.

Efter en mållös tredjeperiod fick sedan Tingsryd chansen att avgöra matchen i förlängningen, då man tilldömdes ett straffslag. Filip Owesson kunde dock inte överlista Antti Lehtonen i Kristianstadsmålet. Istället lyckades Jakob Bondesson avgöra matchen när han noterades för 3–2-målet och således sköt extrapoängen till Kristianstad, som nu har tre raka 3–2-segrar i bagaget.

För Tingsryd var detta tredje förlusten på de fyra senaste matcherna.

Mora – Södertälje 4–3 (1–1, 0–2, 3–0)
Mora:
 Emil BejmoMåns CarlssonJesper Ylivainio, Johan Persson
Södertälje: Hugo Gustafsson,Nick OlesenSebastian Bengtsson

Skellefteå-lånet Adam Wilsby hade en fin afton i Mora denna söndag. Den 19-årige backen som krigar för en plats i Tomas Monténs JVM-trupp stod för tre passningspoäng när hans Södertälje tappade en 3–1-ledning i den tredje perioden till förlust 3–4.

Måns Carlsson prickade in 2–3-reduceringen efter bara 42 sekunder i den tredje perioden och en minut senare kvitterade Jesper Ylivainio genom sitt första allsvenska mål i karriären. Stor matchvinnare för Mora blev sedan Johan Persson som prickade in det matchavgörande 4–3-målet med drygt sju minuter kvar att spela.

I och med förlusten är Södertälje alltjämt under det negativa kvalstrecket. Mora å sin sida klättrar upp på en åttondeplats i den hockeyallsvenska tabellen.

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL