David Pastrnak (höger) förlängde sin målsvit i nattens segermatch mot St. Louis.

Stjärnan stekhet – målade för femte matchen i rad

David Pastrnak fortsätter vara stekhet under NHL:s säsongsupptakt. I natt stod SSK-bekantingen för matchens första mål när Boston besegrade St. Louis med 3–0 i säsongens första möte mellan fjolårsfinalisterna.

Bostons tjeckiske superstjärna David Pastrnak har fått en flygande start på NHL-säsongen 2019/20. När hans Boston tog emot fjolårets finalmotståndare lyckades den tidigare Södertälje-forwarden utöka sin målsvit till fem matcher då han gav hemmalaget ledningen med 1–0 i den första perioden.

Målet var Pastrnaks elfte för säsongen, en notering som gör honom till NHL:s främste målgörare den här säsongen. Han toppar målligan tätt följt av Aleksandr OvetjkinAuston Matthews och James Neal som alla har skjutit nio mål den här säsongen.

Bruins vann till slut matchen med 3–0 efter att både Anders Bjorks mål i den andra perioden och Brandon Carlos mål i tom bur kommit i spel i numerärt underläge.

Fjolårsfinalisterna kommer att mötas en gång till den här säsongen, då Blues tar emot Bruins hemma i Enterprise Center i grundseriens näst sista match.

Boston Bruins – St. Louis Blues 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)