En talande bild från kvällen
Bildbyrån
SHL
KARLSSON: Nu väntar säsongens ödesmatch
ANNONS
Brynäs bjöd på en ruggig plattmatch på hemmaplan idag. Nu väntar en match som inte hade behövt vara en ångestmatch - men som kommer bli en sådan.

Tre raka hemmasegrar. Två raka vinster totalt. Ett krisande Malmö följt av ett krisande Oskarshamn, och sen kan Brynäs glida in inför en storpublik på lördag hemma mot Frölunda, i ett alltid laddat prestigemöte. Så hade det kunnat bli.

I stället bjöd Brynäs på en total plattmatch. De var inte med någonstans över huvud taget. Från minut ett till 60 var det Malmös kväll, med undantag för ett par minuter i den andra perioden när Brynäs åtminstone fick lite tryck. I övrigt? I övrigt var det klasskillnad. Malmö, som i den senaste matchen bjöd på sin kanske sämsta insats på flera år, var helt enkelt överlägsna i alla delar av banan. Kanske var det talande att den stora snackisen bland spelarna efter matchen var Nils Höglanders ofattbara Zorromål. Så iskall var kvällens match.

MISSADE DRÖMLÄGET

Brynäs hade ett utmärkt läge att vinna mot ett mycket formsvagt Malmö, inför hemmapubliken, och gå upp på en slutspelsplats. En slutspelsplats som hade varit närmast en maximal utdelning med tanke på det närmast undermåliga spelet under säsongsstarten. I stället är Brynäs kvar på elfteplats, en poäng bakom Oskarshamn i tabellen.

Och just Oskarshamn är motståndet på torsdag, på bortaplan. Ett Oskarshamn som inte är SHL-mässigt på flera områden, men som trots allt är helt okej på hemmaplan. Med en vinst idag hade Brynäs kunnat åka dit med axlarna åtminstone ett par decimeter längre ned. Nu? Nu är det närmast en ångestmatch. En match som kan definiera säsongen. I synnerhet eftersom dagens insats var så undermålig.

Magnus Sundquist tycks ju sitta säkert, med tanke på att han överlevde den senaste krisen, men en förlust mot Oskarshamn skulle göra att de helt plötsligt möter Frölunda på hemmais med en enooorm press på sig.

KÖPER MALMÖ TID

Malmö då? De kan såklart se tillbaka på en närmast perfekt bortamatch. Krisläget läggs på is åtminstone ett tag. Nu är de nia, med fem poäng ned till Brynäs som är utanför slutspel. Peter Andersson, som var så vansinnigt irriterad efter den klappkassa insatsen mot Luleå, stod på presskonferensen efter matchen och var helt harmonisk. Med all rätt.

Den här segern köper Malmö tid. Men den här insatsen ger Brynäs ett onödigt ångestläge. Men själva vet de kanske inte ens att matchen börjat. För de var knappt först på en enda puck under hela matchen. 

Vid förlust på torsdag är krisen tillbaka igen. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL