Tex Williamsson och hans Oskarshamn hade det inte lätt i dagens match mot HV71.
Bildbyrån

Slakten i Jönköping: "Så jävla dåligt så det är helt sjukt"

HV71 hade lekstuga med Oskarshamn under den första perioden i lördagens möte lagen emellan. 6-0 stod det på tavlan efter period ett. Matchen slutade 7-1 till hemmalaget efter 60 minuter.
— Vi måste ut och visa att vi vill spela, annars kan vi åka hem nu, sa Oskarshamns Henrik Nilsson till C More.

Oskarshamn fick med sig viktiga poäng i det förra mötet mot Brynäs. Men i dagens smålandsmöte mot HV71 stämde ingenting för nykomlingarna. Efter bara drygt två minuter stod det 1-0 på tavlan efter att Christian Sandberg hittat rätt. Framspelad av lillebror Filip Sandberg.

Fem minuter senare var det lillebror som skulle näta, Filip hittade rätt och där började raset för Oskarshamn.

Efter 4-0 bytte Oskarshamn målvakt. Tex Williamsson gick ut och Fredrik Pettersson Wentzel tog plats mellan stolparna. Men ingenting hjälpte för Oskarshamn i den första perioden. 6-0 stod det på tavlan när "Hesa Fredrik" ljöd för den första periodvilan.
— Det är för jävligt. Det är så jävla dåligt så det är helt sjukt. Jag vet inte om det är att vi inte kämpar eller inte vill. Det är för dåligt, sa en besviken Henrik Nilsson till C More i den första pausen.
— Vi måste ut och visa att vi vill spela, annars kan vi åka hem nu.

Oskarshamn kom ut till den andra perioden och stod upp på ett mycket bättre sätt mot hemmalaget. Dock skulle HV göra ännu ett mål i mittenakten.

I den tredje perioden fick Oskarshamn ett tröstmål genom Arsi Piispanen.

HV71 – Oskarshamn 7 - 1 (6-0, 1-0, 0-1)

HV71: Linus Sandin (2), Christian SandbergFilip SandbergJuuso IkonenSimon ÖnerudAxel Holmström
Oskarshamn: Arsi Piispanen