Filip Forsberg hittade nätet igen.

Nu har Forsberg kommit igång igen efter skadan

Han missade två veckors spel med en skada. Nu är Filip Forsberg tillbaka i Nashville Predators och i natt hittade han nätet för första gången sedan comebacken.

Filip Forsberg har lidit av en underkroppsskada under de senaste två veckorna och inte kunnat komma till spel. Mot slutet av förra veckan var "Foppa" tillbaka på isen och i natt kom det första målet efter comebacken.

När Nashville Predators tog emot Detroit Red Wings klev Forsberg in i målprotokollet sent och var den som satte matchens sista fullträff när han fastställde slutresultatet 6-1 till Nashville.

I powerplay plockade svensken upp pucken ovanför den ena tekningscirkeln och gled framåt i banan innan han snärtade upp pucken i krysset bakom en skymd Jonathan Bernier i Detorit-målet som kom in i mitten av matchen efter att kollegan Jimmy Howard släppt in fyra mål på drygt fem minuter i den andra perioden.

DETROITS MARDRÖMSFACIT

Detroit har haft ett bra facit mot Nashville och hade segrat i tio av de senaste elva matcher lagen emellan. De började även bra i denna kampen när Andreas Athanasiou sköt sitt första mål för säsongen i den första perioden.

Efter det hade Red Wings en mardrömsperiod och släppte in fem kassar utan att göra ett framåt innan Forsberg satte 6-1:an i den tredje perioden. Detroit har nu förlorat elva av sina tolv senaste matcher och ligger näst sist i NHL.

Filip Forsberg stod för en assist utöver sitt mål. Även Mattias Ekholm passade fram till ett mål.

Detroit Red Wings – Nashville Predators 1–6 (1-0,0-5,0-1)

Detroit: Andreas Athanasiou (1).
Nashville: Matt Duchene 2 (4), Nick Bonino (8),Colton Sissons (5), Filip Forsberg (6).