Snacka om att den här trion trivs tillsammans.

Superkedjan hade ny show – ledde Boston till sjätte raka

Matchand, Bergeron och Pastrnak. Är de hela NHL:s bästa kedja? Det är lätt att argumentera för det, speciellt efter nattens match. Trion stod för åtta poäng när Boston Bruins vände till seger mot Pittsburgh Penguins.

Boston gick upp till en 3-0-ledning tidigt i den andra perioden och risken var då att matchen var på väg att dö. Då såg Pittsburgh till att komma tillbaka och hade tagit över ledningen med 4-3 inför den tredje perioden.

Då kom vändning nummer två när Boston kom tillbaka för att knipa segern med 6-4 efter att Brad Marchand satte det matchvinnande målet med mindre än två minuter kvar att spela.

Marchand hade verkligen en rolig kväll på jobbet. Han låg bakom fem av lagets sex mål när han sköt två kassar själv samt assisterade till tre andra. Då är det ju givet att kedjekamraterna Patrice Bergeron, ett mål, och David Pastrnak, 1+1, också hamnade i poängprotokollet.

LEDER NHL:S POÄNGLIGA

Supertrion är i storform just nu. Pastrnak har nu gjort poäng i tolv raka matcher med 29 pinnar (14+15) under den här perioden. Tjecken leder nu både NHL:s skytte- och poängliga.

Tvåa i poängligan är just Brad Marchand. Han har nu en 13 matcher lång poängsvit med 28 gjorda poäng (10+18).

Boston seger var deras sjätte i rad och laget är just nu näst bäst i hela NHL, bara Washington Capitals har plockat fler poäng under säsongsinledningen.

Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 6–4 (2-0,1-4,3-0)

Boston: Brad Marchand 2 (10), Jake DeBrusk (3), David Pastrnak (14), Torey Krug (2), Patrice Bergeron (7).
Pittsburgh: Dominik Kahun (3), Nick Bjugstad (1), Bryan Rust (2), John Marino (1).