Nathan MacKinnon lämnade storsegern över Nashville med en överkroppsskada.

Avalanche bröt förlustsviten – men superstjärnan klev av

Colorado kunde i natt bryta sin fem matcher långa förlustsvit när man körde över Nashville med hela 9–4 på hemmais. Segern blev dock dyrköpt, då lagets stjärnforward Nathan MacKinnon tvingades lämna matchen med en överkroppsskada.

Efter fem raka förluster kunde Colorado Avalanche slutligen bryta sin förlustsvit när man tog emot Nashville på hemmais. Avalanche hade inte vunnit någon av de åtta senaste hemmamatcherna mot divisionsrivalen, men i nattens match var det aldrig någon tvekan var de två poängen skulle hamna.

Efter att hemmalaget haft en 2–1-ledning efter den första perioden trillade puckarna in i ett rasande tempo i den andra perioden. När 40 minuter var spelade hade hemmalaget dragit ifrån till en 8–2-ledning efter att man gjort hela sex mål på åtta minuter i mittperioden.
– Vi har inte spelat så bra de senaste matcherna, så det var skönt att vi kunde studsa tillbaka, säger Avalanches svenske målskytt André Burakovsky till nhl.com.
– Jag tycker att alla gjorde en bra match och att alla var på tårna. Alla gjorde skitjobbet.

STJÄRNAN LÄMNADE SKADAD

Avalanche vann till slut matchen med 9–4 efter att Joonas Donskoi fullbordat sitt hattrick i den tredje perioden.
– Det var kul, jag tror inte att gjort gjort hattrick i någon annan liga tidigare så det var roligt, säger Donskoi.

Lite smolk i Colorados glädjebägare var den överkroppsskada som Nathan MacKinnon ådrog sig i den andra perioden. MacKinnon kom inte till spel i den tredje perioden, men tränaren Jared Bednar sade efter matchen att det mest var en försiktighetsåtgärd.

Sedan tidigare har Avalanche både Mikko Rantanen och Gabriel Landeskog på skadelistan.

Filip Forsberg stod för ett av Nashvilles mål, samtidigt som Viktor Arvidsson noterades för en passningspoäng i matchen.

Colorado Avalanche – Nashville Predators 9–4 (2–1, 6–2, 1–1)