Sveriges mest underhållande spelare, Fredric Weigel och Dick Axelsson.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan
ENGLUND: Bara Dick Axelsson är mer underhållande
ANNONS

Under det veckolånga landslagsuppehållet har många klubbar passat på att inventera i sina trupper. Här följer ett axplock från veckans händelser: 

- Almtuna förlänger med lånet från MoDo, Tobias Åhström.  Den nya överenskommelsen betyder att han stannar i Almtuna resterande del av säsongen. 

- Västervik har varit övertaliga på backsidan och därför varit tvungen att agera. Backen Anton Sundin ingår inte längre i klubbens framtidsplaner. 

- BIK Karlskoga tappar sportchefen Thomas Fröberg som lämnar omgående för uppdrag hos SHL-klubben IK Oskarshamn.

- Karlskrona behöver matchtempo på två av sina marginalspelare, André Nordström och Hugo Leufvenius lånas därför ut till KRIF. 

- Västerås får tillbaka fjolårets skarprättare Lukas Zetterberg på lån från Brynäs. Låneperioden gäller över resten av säsongen. 

- Med Zetterberg tillbaka i laget blev Västerås övertaliga på forwardssidan vilket medförde att Gustav Lindberg  entledigats och har istället skrivit på för Södertälje. 

- Mora omorganiserar i ledarstaben och skickar ner Daniel Grillfors från assisterande i a-laget till assisterande i j20-laget. Han ersätts av Daniel Hermansson som plockas upp från den egna ungdomsverksamheten. 

- Björklöven, som lider kort om backar, har plockat in Gustav Bouramman på lån från Färjestad. 

Björklöven nöjer sig dock inte där utan står för veckans största värvningsbomb när man plockar in Fredric Weigel

"Få spelare jag varit mer frustrerad av att möta"

Weigel ansluter efter en kortare period i finska Jukurit där han står noterad för 2+2 på 17 matcher. Liraren har tidigare spelat allsvensk hockey för Södertälje och AIK där han förra säsongen var en stor bidragande faktor i gnagets framgångar. 

Ingen blev gladare än jag när jag nåddes av nyheten att Fredric Weigel vänder hem till Sverige och Hockeyallsvenskan igen. Detta trots att vi mötts flertalet gånger genom åren och jag måste erkänna att det är få spelare jag varit mer irriterad/frustrerad över att möta än just Weigel. 

Fredric Weigel.Foto: Bildbyrån.

Med sin bländande spelförståelse och briljanta passningsegenskaper tycks han hela tiden ligga steget före sina motståndare. Hal som en ål slinker han skickligt ur många luriga situationer och får även med sig en hel del utvisningar vilket är extra frustrerande. 

"Vill rikta ett stort grattis"

Jag påstår att ligans mest underhållande spelare är tillbaka. Således vill jag rikta ett stort grattis till alla hockeyälskande supportrar, inte minst Björklövens supportrar. 

Med Weigel i laget törs jag påstå att det kommer uppstå situationer utöver det vanliga. Slår han inte vackra flippmackor så tuggar han med motståndare eller ser till att ”suga” på pucken i 25 sekunder tills motståndarna får nog och drar på sig en utvisning. 

Blir han frustrerad och saker och ting inte går som han själv vill är ett plexiglas inte hårt nog om det råkar komma i hans väg. Om motståndarutvisningarna lyser med sin frånvaro är det inte otänkbart att domarkvartetten får sig en skopa efter matchen. Även hemmapubliken kan räkna med att få sig en släng av sleven om de skulle få för sig att uppmana honom att avfyra den stora kanonen. 

"Mest underhållande - efter Dick"

Jag skulle vilja sträcka mig så pass långt att Fredric Weigel är Sveriges mest underhållande spelare näst efter Dick Axelsson  Det händer ständigt underhållande saker kring honom, både på och utanför isen där han inte är sen att säga exakt vad han tycker. 

Som hockeyfrälst ser jag bara en nackdel med Weigel i Björklöven. Det är att en av Björklövens hittills mest sevärda spelare, Pontus Andreasson,  riskerar att hamna i kläm. För med Fredric Andersson,  Fredric Weigel och Tyler Vesel på centerpositionen finns det inte särskilt många ”offensiva” minuter till övers för Andréasson. 

Dock har ju Kenttä lyckats trolla förr och det kanske är möjligt att en position som ytterforward med fler minuter kan slå väl ut för den sevärda spelaren.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL