Victor Ejdsell sköt två mål när FBK vann stort mot Frölunda i den första CHL-åttondelen.
Champions Hockey League

Färjestads storseger– kopplar grepp om CHL-åttondelen

Det förväntades bli två jämna matcher i CHL mellan topplagen Färjestad och Frölunda. I den första åttondelsfinalen var det dock Färjestad för hela slanten som vann med hela 6-3.

Färjestad kopplar grepp om CHL-åttondelsfinalen mot Frölunda efter att ha vunnit den första matchen i Karlstad med hela 6-3.

De kom ut starkt direkt och tog ledningen redan efter 40 sekunder, utan att veta om det. Marcus Nilsson skickade in pucken i nättaket bakom Frölundakeepern Niklas Rubin men pucken studsade ut så fort att ingen märkte att den hade gått in.

Spelet fortsatte i en halv minut innan domarna ringde på det och konstaterade att det var mål. FBK fortsatte sedan att trumma på och gjorde både 2-0 och 3-0 innan paus.

BYTTE MÅLVAKT

Efter bara tre minuters spel i den andra perioden hade Färjestad dock lyckats sätta ytterligare två puckar i nät och ledde då med 5-0 efter 23 spelade minuter.

Efter det bytte Frölunda målvakt. Niklas Rubin ut och in kom istället Johan Mattsson. Det gav effekt då Göteborgslaget reducerade till 5-1.

När den tredje perioden drog igång kom ännu en reducering när Ryan Lasch satte sitt tredje mål i årets CHL. Närmare än så kom dock inte Frölunda och matchen slutade till slut 6-3. Det var dock väldigt viktigt för de regerande mästarna att komma tillbaka in i matchen inför returmötet i Göteborg.

Bäst i matchen var FBK-trion Victor EjdsellPer Åslundoch Linus Johansson. Ejdsell och Åslund sköt två mål vardera medan Johansson stod för tre assist i matchen.

Färjestad – Frölunda 6–3 (3-0,2-1,1-2)

Färjestad: Victor Ejdsell 2, Per Åslund 2, Marcus NilssonDaniel Viksten.
Frölunda: Joel MustonenRyan LaschDavid Printz