SHL

”Inget som Luleå-fansen behöver oroa sig för”

ANNONS
Enligt Sportbladet har Luleå-profilen Robin Kovacs gjort klart med Örebro för nästa säsong. En övergång som rört upp känslor hos Luleås supportrar. Men en annan Luleå-profil, Linus Omark, manar till lugn.
– Han kommer ge allt för Luleå Hockey nu. Det är inget som Luleå-fansen behöver oroa sig för, säger Omark till Hockeysverige.

RIGA (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det var i fredags som Sportbladet avslöjade uppgifter om att Robin Kovács redan nu ska ha skrivit på ett kontrakt med Örebro för spel nästa säsong. Uppgifter som har väckt ilska hos Luleå-fansen. 

Men det är också uppgifter som både Kovács själv och Örebros sportchef Niklas Johansson dementerar.
– Jag har fått förslag från andra klubbar, det är inget att sticka under stol med, men jag är inte klar för någon ny klubb, har Robin Kovács sagt till NSD

En annan Luleå-profil, Linus Omark, som just nu spelar i KHL, har också tagit del av uppgifterna att Kovács skulle vara klar för Örebro. 
– Jag såg det. Det spelar ingen roll. Det är så branschen fungerar. Även om Robin är klar eller inte klar, det vet jag inte, så kommer han ge allt för Luleå Hockey nu. Det är inget som Luleå-fansen behöver oroa sig för, säger Omark till Hockeysverige.

Kan du förstå att det blir ilskna reaktioner hos Luleå-fansen? 
– Ja, men som hockeyvärlden fungerar idag så, det är inte 1990. Nu vet man inte varför Robin väljer som han gör. Det kan vara personliga skäl eller mer pengar. Betalar dom bättre så är det väl klart att han är så pass bra och han ska inte ska vara rädd att säga det.

"JAG FÖRSTÅR ATT SPELARE FUNDERAR"

Att spelare redan nu gör klart med klubbyte till nästa säsong är något som inte uppskattas av supportrar. Men Linus Omark berättar hur han tänker kring det hela. 
– I exempelvis Schweiz gör man klart tidigt. Men jag har aldrig gjort klart så tidigt. Men jag förstår att spelare funderar. Man kan åka på en skada och inte vara attraktiv efter det. Man förstår det, är man het så ska man smida järnet.
– Jag har då inget agg mot honom (Kovács). Även om han är en duktig spelare och jag hoppas att han stannar i Luleå. Men det kan som sagt bara vara rykten också.

Linus Omark berättar att han från Ryssland ser så många matcher han kan med Luleå. Och han tror definitivt att hans tidigare klubb stora möjligheter att vinna SM-guld den här säsongen. 
– Ja, ”Bulan” (Thomas Berglund) har byggt upp det jävligt bra där. Dom har målvakter för det och ett solitt lag. Det är som jag brukar säga, står det 2–0 så är det inte en chans att andra laget vänder. Det gäller bara att få ihop det i slutspelet.

FRAMTIDEN

Linus Omark sitter på utgående kontrakt med KHL-klubben Salavat Juljaev Ufa och berättar att han inte redan nu kommer ta något besked om framtiden. Men det är klart att många Luleå-supportrar vill att han återvänder dit. 

Ska vi säga Gagarin Cup för dig den här säsongen och SM-guld med Luleå nästa säsong?
– Det vore kul. Men först tar jag det här året och sedan får vi se vad det blir, säger Linus Omark med ett leende.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch