Modo fick fira sin tolfte raka seger.
HockeyAllsvenskan

OSLAGBARA

Ingenting ser ut att kunna stoppa Modo just nu. I kväll tog Ö-vikslaget sin tolfte raka seger när man besegrade Kristianstad med 3–1 på hemmais. I övrigt blev det segrar för Södertälje och Almtuna under fredagskvällen.

Modo – Kristianstad 3–1 (0–0, 1–1, 2–0)
Modo:
Victor BerglundAdam TambelliniJohan Forsberg
Kristianstad: Anton Heikkinen

Modo är oslagbara för tillfället!

I kväll tog laget sin tolfte raka seger när man besegrade Kristianstad med 3–1 inför hemmapubliken i Fjällräven Center.

Segern satt dock långt inne. Efter två spelade perioder stod den hockeyallsvenska nykomlingen emot bra och hade ett 1–1-resultat med sig inför den avslutande perioden. Där visade sig Modo bli allt för starka, då Adam Tambellini prickade in 2–1 med drygt åtta minuter kvar av ordinarie matchtid.

Gästerna plockade ut målvakten Robin Wallin i matchens slutminuter, men istället för en kvittering kunde Johan Forsberg göra 3–1 till Modo, ett mål som även blev slutresultatet.

I och med segern klättrar Modo upp i serieledning. Man leder nu Hockeyallsvenskan med två poäng före tvåan BIK Karlskoga.

Södertälje – Tingsryd 4–1 (2–1, 1–0, 1–0)
Södertälje: Christopher Bengtsson (2), Adam Wilsby, Nick Olesen
Tingsryd: Ludvig Elvenes

Överkörningen i Örnsköldsvik för drygt två veckor sedan blev en väckarklocka för Södertälje. Sedan dess har laget tagit tre raka segrar, då man under fredagskvällen gick segrande ur sin tredje raka match när man besegrade Tingsryd med 4–1.

Sebastian Bengtsson var en av segerorganisatörerna för hemmalaget då han stod för två mål i matchen. Totalt har 25-åringen, som återvände till Södertälje inför säsongen efter en jobbig säsong i Rögle och Färjestad, skjutit fyra mål den här säsongen.

Adam Wilsby gjorde Södertäljes tredje mål i matchen, hans första mål på seniornivå. Lånet från Skellefteå har nu stått för åtta poäng (1+7) på åtta matcher.

Christopher Bengtsson.
Christopher Bengtsson. Foto: Bildbyrån

Almtuna – Västerås 2–1 (1–1, 1–0, 0–0)
Almtuna:
Sebastian FaktHampus Harlestam
Västerås: Sebastian Benker

Almtuna stod för en liten knall under fredagskvällen då man besegrade femteplacerade Västerås med 2–1, vilket innebar att Uppsalalaget således bröt sin tre matcher långa förlustsvit.

Västerås tog ledningen i den första perioden genom Sebastian Benker, men hemmalaget kunde kvittera kort därefter genom Sebastian Fakt. I mittperioden kunde sedan SHL-lånet Hampus Harlestam ge hemmalaget ledningen, ett mål som visade sig bli matchavgörande.

Bortalaget tryckte på för en kvittering, men Örebro-lånet Jonas Arntzen stod emot och såg till så att hemmalaget kunde ta samtliga tre poäng. Trots segern ligger Almtuna alltjämt kvar på en elfteplats i den hockeyallsvenska tabellen. Västerås å sin sida ligger kvar på femteplatsen.