Anders Nilsson och Vladislav Namestnikov.

Utsedd till veckans första stjärna – nu briljerade svensken igen

Han utsågs till NHL:s första stjärna så sent som i måndags. I natt stod Anders Nilsson för en ny storstilad insats när Ottawa Senators lyckades besegra Philadelphia Flyers.
– Vår utvisningsdödare gjorde en fantastisk match, säger svensken efter 26 räddningar i Senators 2–1-seger.

Anders Nilsson har gjort sin beskärda del av "idiotinsatser" för Ottawa Senators den här säsongen. I natt svarade han för ytterligare en när det blev hemmaseger med 2–1 mot Philadelphia Flyers efter en riktig krigarinsats från laget – och inte minst de som matchas i numerära underlägen.

Senators tvingades nämligen försvara sin ledning i spel fyra mot fem under matchens fyra sista minuter. Detta efter att Colin White drabbats av 2+2 minuter i syndabåset för en hög klubba som fick motståndarkaptenen Claude Giroux att börja blöda.

POÄNG AV BRÄNNSTRÖM

Hemmalaget redde ut stormen, inte minst tack vare sin burväktare.
– Mitt jobb är att stoppa pucken oavsett om det är under första minuten av matchen eller de fyra sista, oavsett om vi dödar en utvisning eller vad det än kan vara, säger han till NHL.com.
– Min inställning är att stoppa pucken och jag kände mig rätt bekväm med våra utvisningsdödare eftersom de gjorde en fantastisk match.

I Ottawa plockade Erik Brännström upp rookiesäsongens andra poäng i form av en assistpoäng på Tyler Ennis powerplay-mål fram till 1–1 i den andra perioden. Filip Chlapík blev sedan matchvinnare med sitt 2–1-mål.

Anders Nilsson, som utsågs till matchens första stjärna, har vunnit fem av tio matcher den här säsongen och har 92,5 i räddningsprocent.

Förlusten gjorde att Philadelphias sju matcher långa poängsvit fick ett slut.

Ottawa – Philadelphia 2–1 (0–1, 2–0, 0–0)