Pierre Engvall förlängde sin poängsvit.
AHL

Förre HV-forwarden fortsätter att imponera i AHL

Pierre Engvall är het i AHL just nu. I natt stod den tidigare HV71-forwarden för sin tredje raka match med två poäng eller fler, då han stod för ett mål och ett assist i Torontos 4–3-seger över Texas.

För tredje matchen i rad skrev sig Pierre Engvall in i poängprotokollet åtminstone två gånger, då han stod för ett mål och ett assist i Torontos segermatch (43) mot Texas Stars under natten till måndag.

Först sköt den tidigare HV71-forwarden Marlies 1–1-mål i mitten av den första perioden innan ha noterades för ett andraassist på Yegor Korshkovs 2–1-mål i numerärt underläge i den andra perioden.

Engvall står nu noterad för 16 poäng (7+9) på 15 matcher. På de tre senaste matcherna har Ljungbysonen stått för sju poäng.

Även Pontus Åberg och Jesper Lindgren skrev in sig i poängprotokollet för Marlies, då båda stod för varsin assist i matchen. Texas svenske back Emil Djuse noterades även han för en passningspoäng i matchen.

***

Andreas Borgman noterades för en passningspoäng i San Antonios 2–5-förlust mot Manitoba Moose. Poängen var den tidigare HV71- och Timråbackens tredje poäng för säsongen.

***

Efter två poänglösa matcher var Lucas Elvenes åter tillbaka i poängprotokollet för sitt Chicago Wolves i natt. Den tidigare Rögleforwarden stod för ett mål och en assist när Chicago uddamålsbesegrade Iowa Wild med 4–3. 20-åringen har nu producerat 23 poäng (6+17) på 18 matcher och är således den poängbäste svensken i AHL den här säsongen.

Oscar Dansk vaktade Chicagos kasse och räddade 31 av 34 skott.