AIK bröt mardrömsviten
HockeyAllsvenskan

AIK vann viktiga ångestmötet

Det var en oerhört målrik omgång med mål i mängder. Men det var ändå ångestmötet i botten med två lag med mardrömsform som var mest intressant. Två lag med varsin ny tränare och i stort behov av poäng.

AIK-Mora 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)

AIK: Johan PorsbergerOscar NordJohn Henrion

Mora: Niklas Fogström

Det var två lag med två nya managers vid rodret. Två lag i stort behov av poäng. Till slut var AIK men Bobo Simensen bakom bänken starkast. AIK tog kommandot direkt och genom Johan Porsberger kunde hemmalaget kriga in 1-0. Glädjen skulle dock blir kortvarig för bara några sekunder senare bjöd målvakten Johannes Jönsson på en rejäl bjudning och Niklas Fogström var påpasslig och kunde i tom kasse göra 1-1.

Det var ändå AIK som drev spelet framåt och sent i den första perioden kunde AIK genom John Henrion snyggt göra 2-1 i powerplay. Matchens höjdpunkt var ändå Oscar Nords solomål till 3-1 i mitten av den tredje perioden. AIK bröt på så sätt sin mardrömssvit medan Mora åkte på sin sjunde raka förust

Almtuna-Timrå 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)

Timrå: Morten MadsenLinus NässénMarcus Hardegård

Timrå hade inga problem i bortamötet med Almtuna och kunde tämligen enkelt ta tre poäng. Målen stod Linus Nässén, Marcus Hardegård och Morten Madsen för. Timrå fortsätter att haka på i toppen och skuggar Modo i tabellen som fick se sin långa segersvit brytas.

Karlskoga-Södertälje 7-3 (1-1, 0-1, 6-1)

Karlskoga: Alexander AnderbergTor ImmoOliver EklindFilip AhlJesper Kokkonen (2)

Södertälje: Andreas HjelmChristopher LiljewallMartin Janolhs

Det var svängigt värre mellan Karlskoga och Södertälje där hemmalaget styrde den första perioden även om Södertälje lyckades få med sig 1-1 in till den första perioden.

Gästerna kunde i den andra perioden ta ledningen genom Martin Janhols men efter det var det slut på det roliga för Södertälje. Karlskoga rivstartade i den tredje perioden och gjorde tre snabba mål och kunde till slit övertygande vinna med hela 7-3.

Björklöven-Västervik 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Björklöven: Hardy Häman AktellSebastian Selin

Björklöven fortsätter att vara stabila bakåt och följde upp krossen mot AIK genom att hålla nollan och vinna med 2-0. Björklöven har nu fyra raka vinster och toppar alltjämt hockeyallsvenskan efter den här omgången.

Sebastian Selin tackade för den nya kontraktet som han skrev på idag genom att sätta 2-0-målet i matchen. Västervik får slicka såren och fortsätta jaga den sista playoff-platsen som Kristianstad innehåller.

Kristianstad-Västerås 4-8 (3-0, 0-4, 1-4)

Kristianstad: Amil Krupic, Daniel Andersson, Anton HeikkinenJohan Lundgren

Västerås: Marcus BergmanSebastian BenkerViktor HertzbergJimmie JanssonErik de la Rose,Isac SkedungAlexander Lunsjö

Svängigt värre var det i Karlskrona-Södertälje men det var nästan ett snäpp värre mellan Kristianstad och Västerås. Hemmalaget såg länge ut att städa av matchen i den första perioden efter att man gått upp till en betryggande 3-0-ledning.

Men sen började Västerås den mäktiga upphämtningen. Sex raka mål varav fyra i den andra perioden där tvåmålsskytten Alexander Lunsjö startade gästerna målfyrverkeri. Viktor Hertzberg kunde till slut göra matchens sista mål fram till 4-8. En match och upphämtning Västerås sent kommer att glömma.

Tingsryd-Karlskrona 3-2 e.st (2-0, 0-2, 0-0, 1-0)

Tingsryd: Gustav OlhaverSimon Norberg

Karlskrona: Ludvig JardeskogViktor Liljegren

Jämnt och tätt var det mellan Tingsryd och Karlskrona. De två inledande perioderna var av två ansikten. Gustav Olhaver och Simon Norberg gav Tingsryd en 2-0-ledning men Karlskrona svarade i den andra perioden genom mål av Viktor Liljegren och Ludvig Jardeskog.

Den tredje perioden blev ett ställningskrig där inget utav lagen kunde sätta trean. Det gick hela vägen till straffar där Filip Owesson var kyligast och avgjorde.

Vita Hästen-Modo 4-3 (2-0, 2-1, 0-2)

Vita Hästen: Simon FernholmIstván BartalisErik Borg

Modo: Jonathan JohnsonMathias FromHenrik Björklund

Se och häpna! Modo kan förlora. Många trodde på en trettonde raka seger för gästerna men Vita Hästen satte stopp för det. Hemmalaget gick upp till en klar 4-0-ledning men Modo fick kontakt sent i den tredje perioden genom Mathias From.

Efter en stark tredje period var man också när att komma tillbaka in i matchen men Vita Hästen kunde till slut hålla undan och bryta Modos imponerande segersvit.