New York Islanders fortsätter att övertyga.

Ny seger för Islanders – bästa noteringen sedan glansdagarna

New York Islanders sanslösa poängform håller i sig. I natt tog laget poäng för 15:e matchen i rad när man stod för en stark vändning borta mot Pittsburgh. Lagets poängsvit är det längsta sedan glansdagarna under 80-talet.

Efter 14 matcher såg New York Islanders poängsvit ut att komma till sitt slut i nattens bortamöte med Pittsburgh Penguins. Gästerna låg under med 2–4 när endast återstod fyra minuter och 19 sekunder kvar av matchen.

SEN UPPHÄMTNING

När tre perioder var spelade lyste 4–4 på resultattavlan i PPG Paints Arena i Pittsburgh. Detta efter att Josh Bailey först fått in en 3–4-reducering innan backen Ryan Pulock ordnade kvitteringen med bara en och en halv minut kvar att spela av ordinarie matchtid. Pulocks mål innebar således att Islanders förlängde sin poängsvit till 15 raka matcher.

Väl i förlängningen kunde sedan Islanders fullborda vändningen, då Brock Nelson säkrade extrapoängen med sitt 5–4-mål.

Poängsviten på 15 matcher är Islanders längsta sedan säsongen 1981/82, då Islanders var en stormakt i ligan. Under dessa 15 matcher har Islanders vunnit 14 stycken.
– Helt ärligt skulle vi inte veta om ni inte sade det. Vårt lag skulle inte veta om vi vunnit tio matcher i rad eller fem matcher i rad. Vi skulle bara veta att vi inte förlorat på ett tag. Det är vår mentalitet, säger Islanderstränaren Barry Trotz till nhl.com.

Pittsburgh Penguins – New York Islanders 4–5 e. sd. (2–0, 1–2, 1–2, 0–1)