Jens Lööke (i mitten) hade en minst sagt rolig kväll.
HockeyAllsvenskan

Stjärnans hattrickshow – Timrå tog fjärde raka

Timrå vann mot Mora och gissa vem som låg bakom segern. Just det Jens Lööke avgjorde med sitt hattrick, ja och Jonathan Dahlén låg bakom lagets alla fyra mål. I övrigt vann Modo övertygande mot AIK samtidigt som både Björklöven och Karlskrona knep varsin straffseger.

Svep från kvällens sex allsvenska matcher:

Modo – AIK 5–3 (3-1,2-1,0-1)

Modo: Adam Tambellini 2, Tommy EnströmMathias FromHenrik Björklund
AIK: Jacob SvenssonHenrik RommelJohn Henrion

Två lag som stod för trendbrott i förra omgången. Modo fick se sin segersvit på tolv matcher bruten och förlorade mot Vita Hästen. AIK å sin sida fick jubla för en seger mot Mora efter nio raka förluster.

Nu återvände båda till hur det var. Modo vann igen och AIK förlorade igen.

Det var dock Stockholmslaget som lite överraskande tog ledningen inom de första 90 sekunderna av matchen. Efter det tryckte Modo på och visade sin klass genom att skjuta tre raka mål innan den första perioden var slut.

De fortsatte sitt fina spel i den andra perioden och gick upp till 5-2. Detta gjorde att AIK bytte målvakt i periodpausen. Johannes Jönsson åkte ut och August Hedlund klev in mellan stolparna. Hedlund stod för en riktigt fin insats och höll nollan i den tredje perioden och såg till att AIK kunde vinna en av de tre perioderna i alla fall även om man förlorade matchen.

Matchens gigant var Modos kanadensiska nyförvärv Adam Tambellini. I kväll sköt han två mål samt stod för en assist. Succévärvningen har fullkomligt öst in poäng sedan han anslöt till Modo och har nu noterats för 16 poäng på sina nio första matcher i Hockeyallsvenskan.

Södertälje – Björklöven 2–3 SO (1-1,0-1,1-0,0-0,0-1)

Södertälje: Anton BlombergLudwig Blomstrand
Björklöven: Justin CrandallAlexander WiklundPontus Andreasson (avgörande straff).

Björklöven har återgått till att vara den segermaskin som man var i inledningen av säsongen.

I kvällens match mot Södertälje kom Umeågängets femte raka vinst men det satt hårt inne. Väldigt hårt inne.

Hemmalaget SSK tog dock en tidig ledning efter att Anton Blomberg gjort mål efter endast 53 sekunder. Löven vände dock på steken och tog ledningen samtidigt som Joe Cannata såg ut att ha spikat igen fullständigt för resten av matchen.

Med endast åtta sekunder kvar i den tredje perioden lyckades dock Ludwig Blomstrand få in en kvittering och tvingade matchen till förlängning och sedermera straffar.

Efter 14 missade straffar i rad klev Pontus Andreasson fram och satte den avgörande straffen för Björklöven som därmed kunde förlänga sin segersvit.

Södertälje har nu två raka förluster efter att ha vunnit tre matcher i rad dessförinnan.

Timrå – Mora 4–3 OT (0-0,1-1,2-2,1-0)

Timrå: Jens Lööke 3, Jonathan Dahlén
Mora: Johan PerssonBrant HarrisPhilip Nyberg.

En riktigt svängig historia med korta perioder med hög intensitet.

Efter en mållös första period small det direkt i inledningen av den andra när Johan Persson sköt in 0-1 för Mora mot sitt gamla lag. 13 sekunder senare hade hemmalaget kvitterat genom Jens Lööke men sedan blev det inga fler mål i perioden.

I inledningen av de tredje kom matchen till liv igen. Lööke satte sitt andra mål och gav Timrå ledningen men strax därefter kvitterade Mora när nyförvärvet Brant Harris sköt in sitt första mål för dalalaget. 52 sekunder efter kvitteringen kom även ledningsmålet för Mora. Den här gången var det backen Philip Nyberg som prickade in sitt första mål som Mora-spelare.

Därefter såg det ut som att Mora skulle klara av att hålla undan och lyckas knipa segern men med endast 59 sekunder kvar av den tredje perioden klev Jonathan Dahlén, vem annars, fram och kvitterade. Matchen gick då till förlängning och där var det Jens Lööke som sköt in sitt tredje mål i matchen, fullbordade hattricket och såg till att Timrå tog med sig bonuspoängen.  Jonathan Dahlén noterades för en passningspoäng till alla Löökes mål och lämnade isen med fyra poäng.

Timrå har nu fyra raka vinster och får fäste i toppen av tabellen. Mora å sin sida har nu förlorat åtta matcher i rad och ligger fortsatt på negativ kvalplats.

Karlskrona – Västervik 4–3 SO (2-1,1-1,0-1,0-0,1-0)

Karlskrona: Viktor LiljegrenNiklas JohanssonHannes JohanssonMikael Roslund (avgörande straff).
Västervik: Ken Jäger 2, Lukas Wernblom.

Karlskrona hade ledningen genom nästan hela matchen men Västervik hängde kvar i matchen och kvitterade nästan hela tiden.

KHK ledde med 1-0, 2-1 och 3-2 men Västervik vägrade lägga sig ner och dö. Ken Jäger var en stor anledning till det. Han missade visserligen en straff i den tredje perioden men revanscherade sig genom att skjuta två kvitteringsmål och ett av dem tvingade matchen till förlängning.

Matchen gick senare till straffläggning och där lyckades Ken Jäger sätta sin straff. Det gjorde dock även både Hannes Johansson och Mikael Roslund i KHK och hemmalaget kunde därmed ta hem segern.

Målvakten Tanner Jaillet har verkligen blivit en succévärvning hittills för Karlskrona. I alla sina åtta matcher sedan han värvades till klubben har han vunnit minst en poäng åt sitt lag. I den här matchen räddade han bland annat flera straffar och totalt 27 skott.

Kristianstad – Vita Hästen 2–3 (1-0,0-2,1-1)

Kristianstad: Johan LundgrenFredrik Hansson
Vita Hästen: Anton JohanssonJesper SamuelssonMarcus Eriksson

Vita Hästen är heta. Kvällens seger var lagets sjätte på de sju senaste matcherna.

Hästen hade ledningen flera gånger om i matchen men Kristianstad kvitterade dubbelt upp och matchen stod 2-2 när det närmade sig slutet av den tredje perioden. Då fick Hästen ett powerplay och där gjorde östgötarna inga misstag.

Med fyra minuter kvar prickade Marcus Eriksson in 3-2 för Vita Hästen och säkrade segern för bortalaget. Han assisterades då även av István Bartalis och ungraren är ligans just nu hetaste spelare. Han har nu gjort poäng i tio raka matcher och är en stor anledning till att Hästen har lyckats vinna flera matcher här på slutet.

Tingsryd – Almtuna 3–2 (0-1,2-0,1-1)

Tingsryd: Benjamin NissnerAnton SvenssonFelix Olsson.
Almtuna: Victor AronssonOscar Pentler.

Äntligen en trepoängare för Tingsryd!

Smålänningarna kom från nio raka matcher utan seger efter full tid men i kvällens match mot Almtuna kom trendbrottet men de fick verkligen slita för det.

TAIF vände underläge med 0-1 till 2-1 i den andra perioden men med bara tre och en halv minut kvar av matchen lyckades Almtuna kvittera och det såg ut som att Tingsryd skulle få lämna isen utan tre poäng ännu en gång. Mindre än minuten efter kvitteringen klev dock Felix Olsson fram och satte 3-2 för hemmalaget och skickade en välbehövlig trea för Smålandslaget.

I samband med kvällens fick den tidigare Tingsrydsspelaren och sportchefen Tadeusz Niedomysl sin tröja nummer 19 hissad till taket i Nelson Garden Arena.