Tomi Sallinen och Jaedon Descheneau

Brynäs imponerade - vann äntligen på bortaplan igen

Det har varit få bortasegrar för Brynäs hittills den här säsongen. Men i matchen mot Malmö var det Brynäs för hela slanten och en målvakt i Samuel Ersson fick hålla sin första SHL-nolla.

– Det var efterlängtat och det bygger på vårt självförtroende.Vi har varit på gång och börjar hitta formen. Det är såhär vi måste spela och det känns jätteskönt, säger Samuel Ersson till cmore.

Malmö-Brynäs 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)

Brynäs: Tomi SallinenJaedon Descheneau

Brynäs tog tag i taktpinnen direkt och tryckte tillbaka Malmö rejält inledningsvis. Därför kom Tomi Sallinens 0-1-mål i powerplay som en självklarhet. Gästerna fortsatte att trycka ner hemmalaget i egen zon och Adam Brodecki var ständigt ett hot framåt och skapade oreda gång på gång i Malmös zon.

Gästerna fick en gyllene möjlighet att dubbla målskörden när Greg Scott blev nerdragen och fick straff. En straff som Malmö-målvakten Lars Volden dock kunde rädda.

– Vi spelar bra och är starka på pucken. Hela vårt lag har blivit starkare och starkare för varje match. Det är hårt jobb som gäller, säger Brynäs-tränaren Magnus Sundquist till cmore..

Fick hålla sin första SHL-nolla

Malmö kunde pusta ut efter den första perioden men var inte vakna i början av den andra perioden heller. Efter lite mer än en minut in så kunde Jaedon Descheneau göra 0-2. Malmö kom bitvis tillbaka in i matchen efter att Brynäs dragit på sig en rad onödiga utvisningar men hemmalaget hade inte skickligheten för dagen att utnyttja de numerära överlägena. Istället var Brynäs ytterst nära i slutet av andra att utöka till 0-3.

Malmö hade en puck i mål efter att Frederik Storm slagit in pucken i luften. Men hans klubba var för högt uppe och målet dömdes bort. Närmare än så kom inte Malmö. Samuel Ersson fick hålla sin första nolla i SHL-karriären och Brynäs fick äntligen ta tre poäng på bortais igen.

– Det var efterlängtat och det bygger på vårt självförtroende. Vi har varit på gång och börjar hitta formen. Det är såhär vi måste spela och det känns jätteskönt, säger Samuel Ersson till cmore efter matchen.

– De var hetare och bättre än oss det är så det är, säger Malmö-tränaren Peter Andersson till cmore.

Linköping-Frölunda 1-4 (0-0, 1-1, 0-3)

Linköping: Joe Whitney

Frölunda: Lucas Raymond x2, Samuel FagemoMax Friberg

Frölunda jagade serieledning borta mot ett Linköping som trots förlusten senast mot Örebro har en fin formkurva. Gästerna förde den första perioden men lyckades inte överlista Jonas Gustavsson i Linköping mål.

Till slut fick dock Gustavsson kapitulera när Samuel Fagemo snappade upp pucken i offensiv zon. Han serverade sedan jättetalangen Lucas Raymond som med ett hårt handledsskott kunde spräcka nollan i matchen. Hemmalaget svarade dock snabbt. Joe Whitney gjorde allt på egen hand och kunde efter en fin soloräd kvittera.

Frölunda la in en extra växel i den tredje perioden. Samuel Fagemo var aktiv matchen igenom. Han spelade fint fram till Lucas Raymonds 0-1-mål och han fixade själv ledningsmålet till 1-2 assisterad av Jacob Peterson. Lucas Raymond kunde sedan göra sitt andra mål i matchen fram till 1-3 och Max Friberg kunde göra 1-4 i tom kasse. Frölunda återta med det tillfälligt serieledningen från Örebro.

Oskarshamn - Färjestad 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

Oskarshamn: Markus ModigsJohannes SalmonssonSimon Després

Färjestad: Martin JohanssonMichael Lindqvist

Oskarshamn jagar säker mark och det började bra hemma mot Färjestad. Markus Modigs kunde i mitten av den första perioden göra 1-0. Färjestad jobbade sig tillbaka in i matchen och genom den rutinerade forwarden Martin Johansson kvittera. Ett fint handledsskott från Johansson då man utnyttjat ett 3 mot 3-läge.

Hemmalaget skulle dock återta ledningen men det blev en omdiskuterad situation. Johannes Salomonsson styrde vackert in 2-1 från NHL-mediterade backen Simon Després avslut men klubban var högt uppe. Domarna fick ringa på målet och det tog tid för att avgöra om Salmonssons klubba var under ribban. Målet godkändes dock och hemmalaget var åter igen i förarsätet.

Färjestad försökte att hitta tillbaka in i matchen men i matchen slutskede kunde Simon Despres skicka in 3-1 i tom kasse. Det blev dock lite nerver på slutet då Michael Lindqvist kunde göra 3-2 med 20 sekunder kvar och skapade spänning igen. Men Oskarshamn lyckades hålla undan och tog en fin skalp och tre oerhört viktiga poäng i bottenstriden.