Dick Axelsson

Efterlängtad seger för Djurgården - Axelsson stor segerorganisatör

Djurgården bröt sin sex matcher långa förlustsvit genom att besegra Växjö på hemmaplan. Stor segerorganisatör blev Dick Axelsson som gjorde sitt första mål för säsongen. I botten går det fortfarande tungt för Leksand som trots en bra första period föll stort igen.

Djurgården - Växjö 3-2 (2-1, 1-1, 0-0)

Djurgården: Linus HultströmDick AxelssonNiclas Bergfors

Växjö: Ilari MelartJakob Forsbacka Karlsson

Växjö försöker att få fart på deras säsong och klättra uppåt i tabellen. Man började också bäst borta mot Djurgården. När backen Ilari Melart spelar nu för tiden så verkar det vara målgaranti. Den finske backen pangade in sin åttonde mål för säsongen i powerplay och gav Växjö ledningen.

Sedan tog förstakedjan i Djurgården över showen. Dick Axelsson började med att servera backen Linus Hultström framför mål till 1-1. Efter att serverat honom gjorde Axelsson själv ledningsmålet till 2-1, hans första mål för säsongen. Sju minuter in i den andra perioden kunde Niclas Bergfors via Patrik Berglund och Dick Axelsson göra 3-1 i powerplay. Djurgården fortsatte att vara bra offensivt men hemmalaget slarvade i egen zon med ett uppspel och det utnyttjade Jakob Forsbacka Karlsson som distinkt sköt pucken rätt upp i krysset till 3-2.

”En boost för självförtroendet”

Växjö försökte att trycka in kvitteringen och plocklade ut målvakten men lyckades inte hitta tillbaka in i matchen. Djurgården bröt sin sex matcher långa förlustsvit och tog tre poäng.

– Det var skönt. Det har varit lite krystat men det är bara att gilla läget. Det satt långt inne idag men det är tre poäng. Det är en boost för självförtroende att vinna och vi gör det tillsammans, säger Dick Axelsson efter segern till C More.

Leksand - Luleå 0-5 (0-1, 0-2, 0-2)

Luleå: Robin KovácsNils LundkvistNiklas OlaussonIsac BrännströmErik Gustafsson

Luleå gick in till matchen mot Leksand med ett imponerande facit. Gästerna hade nämligen vunnit åtta av sina senaste nio senaste matcher i SHL. Det märktes dock inte i inledningen av matchen då Leksand dominerade från start. Luleå gick inte att känna igen och skottstatistiken efter första perioden blev förkrossande 16-2 för Leksand! Att då Luleå gick in till den första periodvilan med ledningen kändes som ett rån då Robin Kovacs gav Luleå ledningen i mitten av perioden.

”Vi ger bort pucken för enkelt”

Luleå kom ut som ett annat lag till den andra perioden och fick tidigt ett läge i powerplay. Ett läge som man förvaltade till fullo. Backen Nils Lundkvist kunde göra sitt andra mål för säsongen bakom Leksands målvakt Axel Brage. Luleå växte sig allt starkare och tog över matchen mer och mer. Det hjälper inte heller för Leksands del att man bjuder motståndarna på enkla mål. Niclas Olausson utnyttjade slarvet i Leksand-försvaret och tryckte in 0-3.

Leksand orkade inte att hämta sig och likt matchen mot Frölunda så fortsätter man att släppa in mycket mål. Först kunde Isac Brännström göra 0-4 och bara några minuter senare kunde Erik Gustafsson pricka in 0-5.

– Vi gör en bra första men sen ger vi bort pucken för enkelt. Det tar hårt på oss, säger Patrik Zackrisson till C More.

Skellefteå - Rögle 5-2 (2-0, 1-1, 2-1)

Skellefteå: Jonatan BerggrenPatrik NorénJesper Frödén, Andreas Wingerli x2

Rögle: Daniel ZaarNils Höglander

Rögle är inne i en liten mindre bra period just nu och fick en mardrömsstart borta mot Skellefteå. Redan efter minuten spelad kunde Jonathan Berggren göra 1-0. Ledningen skulle dubblas när backen Patrik Norén stötte in pucken efter att Oscar Möller gjort ett fint förarbete.

I den andra perioden drog Nick Sörensen på sig en utvisning för tripping. Ett powerplay som Skellefteå utnyttjade till 3-0 genom Jesper Frödén. Ett riktigt fint mål av Fröden när han helt på egen hand åkte in i offensiv zon och sköt i distinkt skott som Christoffer Rifalk inte kunde ta. Rögle fick dock kontakt genom Daniel Zaars raket i powerplay på pass från Kodie Curran och Ted Brithén i mitten av perioden.

Punkterade med dubbla mål i tom bur

I tredje perioden fick Rögle på nytt chansen i powerplay och åter igen utnyttjade man det numerära överläget. Nils Höglander kunde göra 3-2 och Rögle hade kontakt i matchen. Gästerna chansade i slutet och tog ut Christoffer Rifalk men i stället kunde Andreas Wingerli definitivt sätta punkt för matchen till 4-2 i tom bur. Wingerli skulle sen även göra sitt andra mål i tom bur och fastställa slutresultatet till 5-2.