TV: Här skjuter Jesper Boqvist sitt första NHL-mål

Efter att ha gått poänglös i sina nio första NHL-matcher fick Jesper Boqvist skjuta in sig i poängprotokollet i natt. I mitten av den första perioden överlistade den svenske 21-åringen NHL-debuterande Kaapo Kähkönen i Minnesota-målet – ett mål som var Boqvists första i NHL-karriären.
– Det är något jag jobbat för hela livet, säger Boqvist till Devils hemsida.

Ytterligare en svensk har presenterat sig på allvar i NHL den här hösten. Under gårdagen kom beskedet att New Jersey Devils kommer att behålla Jesper Boqvist i Nordamerika resten av säsongen – något som den 21-årige svensken tackade för genom att skjuta sitt första NHL-mål i karriären.

Det var i mitten av den första perioden som Boqvist avancerade in i offensiv zon och med ett rappt handledsskott överlistade Devils svenske forward NHL-debuterande Kaapo Kähkönen i Minnesotas mål.
– Det är något jag jobbat för hela livet. Det var självklart en skön känsla att få det ur vägen, säger Boqvist till Devils hemsida.

MÅLET SKULLE DÖMTS BORT

Minnesota utmanade målet, något som dock inte gick vägen för gästerna som istället fick en tvåminutersutvisning. Efter matchen erkände dock NHL sitt misstag, där man medgav att spelet borde blåsts av i momentet innan målet då Devilsforwarden Wayne Simmonds tagit ned pucken med en hög klubba.

Trots Boqvists mål kunde Devils inte gå segrande ur matchen. Wild kunde vinna mötet i Prudential Center med 3–2 efter att Ryan Suter skjutit det matchavgörande målet i den tredje perioden. Segern innebär att Minnesota förlänger sin poängsvit till sju raka matcher.

Wilds svenske center Joel Eriksson Ek stod för en assist i matchen.

New Jersey Devils – Minnesota Wild 2–3 (1–1, 0–2, 1–0)