Joel Persson.
AHL

Första målet i Nordamerika för svenskbacken

I sin 14:e match i Nordamerika, varav den fjärde i AHL, lyckades den tidigare Växjöbacken Joel Persson äntligen hitta nätet. I natt stod 25-åringen för ett mål och ett assist när hans Bakersfield föll tungt mot Tucson med 3–8.

Det tog sin lilla tid, men nu vet även Joel Persson hur det känns att göra mål borta i Nordamerika. Efter att ha blivit nedskickad till förra veckan spelade 25-åringen i natt sin fjärde AHL-match för Bakersfield Condors.

Då kom också första målet. I den första perioden, i underläge 0–4, kunde Persson noteras för Bakersfields 14-reducering med en och en halv minut kvar av den första perioden. Persson stod även för en assist i matchen, en match som slutade med en 3–8-förlust för Bakersfield, vilket innebär att svensken nu stått för fem poäng (1+4) under sina fyra inledande matcher i farmarligan.

***

Jakob Lilja sköt sitt andra mål för säsongen när hans Cleveland Monsters föll med 2–5 borta mot Charlotte Checkers. Målet kom i spel i numerärt underläge i den andra perioden och betydde 2–2.

Även Kevin Stenlund skrev in sig i poängprotokollet, då han hade en assist på Adam Clendenings 1–2-mål i den första perioden.

***

Oskar Steen hittade även han av nätmaskorna i nattens AHL, då han prickade in ett av Providences sju mål mot Hershey. Målet var den tidigare Färjestadsforwardens tredje för säsongen. Totalt står Steen noterad för nio poäng (3+6) på 22 AHL-matcher den här säsongen.

***

Oscar Dansk stoppade 27 av 29 skott när Chicago Wolves besegrade Grand Rapids med 5–2 på hemmaplan. Samtidigt stod Grand Rapids svenske back Gustav Lindström för en assist i matchen, hans andra poäng för säsongen.

***

Isac Lundeström och Joel Kellman stod för en assist vardera när Kellmans San Jose kunde besegra Lundeströms San Diego med 3–2 efter förlängning. Kellman har nu stått för elva poäng (1+10) på 18 matcher i Barracuda, medan Lundeström står noterad för sju poäng (2+5) på 14 matcher.