Olle Lycksell.
Foto: Bildbyrån
SHL

Extraforward - trots poängsuccén

ANNONS
Han har redan kommit upp i förra säsongens poängskörd och är en poäng ifrån ledning i den interna produktionsligan. Trots det har Olle Lycksell fått finna sig i att vara trettonde forward två matcher i följd.

– Jag vet ju varför jag var 13:e - men det är inget jag kan nämna här, säger han till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Olle Lycksells säsongsöppning har innehållit både höjder och dalar. Produktionen har kommit igång ordentligt efter ett par säsonger där många bara väntat på ett offensivt genombrott, men i går var han uppsatt som extraforward för andra matchen i rad. Detta trots att han med sina tolv poäng ligger med i toppen av lagets poängliga, och redan är uppe i förra säsongens offensiva skörd.

I förra veckans match mot Frölunda fick han bara lite drygt fem minuters istid men igår matchades han i alla fall lite hårdare och landade till sist på 12:41, i 3-1-förlusten mot Brynäs.

– Ja, idag var jag uppsatt som 13:e men jag matchades in rätt bra och tycker själv att det gick bra från start när jag fick spela. Jag har ju min spets i offensiven skulle jag säga, så när vi låg under försökte jag bidra med det jag kunde för att vi skulle komma ikapp. Men det lyckades inte idag, suckar 20-åringen.

 Ser vi till hela säsongen matchas sju andra forwards hårdare än Olle Lycksell, som ligger på 14:03 i snitt per match. Även i powerplay matchas han åttonde hårdast av lagets forwards.

Med tanke på hur bra du ändå spelat - jag gissar att du vill spela mer?
– Ja, det är klart. Som du säger är det klart man vill spela mer. Det hade varit kul att få spela powerplay i dag, exempelvis. Men jag vet ju varför jag var 13:e, men det är inget jag kan nämna här. Men som sagt, det vore kul att få spela PP och förhoppningsvis kan jag få spela i en line nästa match.

Olle LycksellOlle Lycksell jublar. Foto: Bildbyrån.

"DÅ ÄR DET TUFFARE ATT BIDRA"

Även om den senaste veckan varit tung både för Olle Lycksell och för laget är han ändå relativt tillfreds med hur säsongen varit, för hans egen del.

– Jag är väl nöjd med hur det utvecklat sig. Nu är vi inne i en liten svacka och då är det tuffare att bidra. Vi har problem med att göra mål i fem mot fem och de senaste matcherna har vi väl inte den bästa PP-procenten heller men...det kommer. 

– Jag tycker vi har hittat vår identitet och vårt spel på ett annat sätt nu än tidigare. Men vi måste vi in puckarna fem mot fem. Det är vårt största strul. Vi har en mycket bättre defensiv nu och vi har bra målvakter, bra backar. Vi måste hitta ett sätt att vinna matcher.

Att det behövdes en inkörningsfas för årets LHC är egentligen inte speciellt anmärkningsvärt. En ny general manager har kommit in och satt sin prägel på laget, Niklas Persson, och i båset har den lugne Tommy Jonsson bytts ut mot betydligt eldigare Bert Robertsson.

Har det varit en omställning att gå från Tommy till Bert?
– Ja, absolut. Det är lite mer 'go' nu. Han ligger på mer och pushar oss och är verkligen driven och engagerar. Det märks att han brinner för det här. Det är inte en lugn stund och det ska det väl inte vara heller, så det är klart man märker en skillnad, slår Olle Lycksell fast.

Bert RobertssonBert Robertsson. Foto: Bildbyrån.

"VISSA MATCHER ÄR DET VÄL SÅ"

Just igår var Bert Robertsson besviken på Linköpings bristande energi, paradoxalt nog, och funderade på om det kunde ha med lagets bussresa upp till Gävle att göra. "En mycket dålig förklaring", lade han dock till själv.

Olle Lycksell håller med sin tränare om att energin i laget inte var på topp.

– Det var inte vår match. Det var en match där vi inte fick några studsar med oss. Vissa matcher är det väl så att det är en allmänt lite lägre energi. Sådana matcher kommer. Då gäller det att försöka hitta in i det positiva och få upp energin. Vi fick det av målet, men då var det alldeles för sent.

Ja, reduceringen till 1-3 (Jaakko Rissanen) kom med bara åtta minuter kvar. Det som hände därifrån och in kan LHC emellertid ta med sig till hemmamötet med lagmaskinen Luleå i morgon.

– Vi ska ta med oss hur vi genomför de sista minuterna. Då blir vi hyperaktiva i deras försvarszon och skapar chanser. Då är de nöjda med att bara få bort pucken. Det gäller att vi fortsätter så, avslutar Oskarshamnsprodukten,

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch