Leksand tog äntligen en seger igen

Efterlängtad seger för Leksand

Leksand tog en mycket efterlängtad seger när man vände och vann mot Rögle. I och med vinsten och att Oskarshamn gick tomhänta från derbyt mot Växjö lämnar man jumboplatsen.
– Jätteskönt! Det har varit tungt ett tag men det var skönt att göra det här hemma, säger Leksandforwarden Mattias Ritola till CMore

Leksand  Rögle 3-2 (0-1, 1-1, 2-0)

Leksand: Daniel GunnarssonMarek HrivíkJonas Ahnelöv

Rögle: Anton BengtssonDaniel Zaar

Rögle trodde man hade gjort 0-1 när Simon Ryfors skickade in pucken i mål men domarna dömde bort målet. I stället blev det Anton Bengtsson som efter en fin styrning på Samuel Johannessons skott kunde göra 0-1. Leksand som har haft förtvivlat svårt att göra mål lyckades till slut spräcka målnollan när Daniel Gunnarsson slog till i powerplay.

Äntligen för Leksand

Rögle svarade omgående på Leksands kvittering när formstarke Daniel Zaar kunde ge gästerna ledningen igen. Powerplay och Leksand var en bra kombination för hemmalaget i matchen för Marek Hrivík kunde kvittera Rögles ledning även om det kom på straff. Och bara minuten senare kunde backen Jonas Ahnelöv ge Leksand ledningen för första gången i matchen.

Rögle plockade ut målvakten i slutet men Leksand lyckades håll undan och ta en efterlängtad seger. Man lämnar nu jumboplatsen och bröt den fem matcher långa förlustsviten.

– Jätteskönt! Det har varit tungt ett tag men det var skönt att göra det här hemma. I tredje perioden får vi äntligen utdelning och vi måste ta med oss det vi har gjort bra den här veckan, säger Lekasndforwarden Mattias Ritola till CMore

– Vi är väldigt besvikna. Vi hade inte rätt fokus från den andra perioden. Vi hade bra chanser men vi lät dem skapa mer och får fokusera på nästa match, säger Rögle-tränaren Cam Abbott efter matchen till CMore.

Oskarshamn  Växjö 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)

Oskarshamn: Nicklas Heinerö

Växjö: Marcus DavidssonRoman Horák

Nytt smålandsderby för Växjö och man hoppades att det skulle bli en roligare match än den senast mot HV71. Gästerna började också bäst och Marcus Davidsson kunde ge Växjö ledningen - trodde han. Men domaren valde att döma bort målet då en Växjöspelare störde målvakten Tex Williamsson i målgården.

Davidsson skulle dock får revansch när han lite senare in i den första perioden kunde göra ett korrekt godkänt mål. Oskarshamn kom dock tillbaka och kunde kvittera i powerplay genom Nicklas Heinerö.

Horak matchvinnare

Växjö kunde dock återta ledningen tidigt i den tredje perioden. I efterdyningarna av ett powerplay lyckades Roman Horák överlista Williamsson. Ett mål som skulle visa sig vara det matchavgörande. I och med Leksands vinst så trillar nu Oskarshamn ner till jumboplatsen i SHL.

– Vi spelar bra och vågar mycket och vi känns inte lika stressade som vi varit innan, säger målskytten Marcus Davidsson till CMore.

Skellefteå  Malmö 4-3 (1-0, 2-1, 1-1)

Skellefteå: Jonathan PudasJesper FrödénTuomas KiiskinenOscar Möller

Malmö: Johan OlofssonMax GörtzEmil Sylvegård

Malmö hoppades på att skaka av sig derbyförlusten senast mot Rögle. Skellefteå i sin tur kom även de från en förlust mot Färjestad. Då gjorde Jonathan Pudas mål och det gjorde han även idag när han gav hemmalaget ledningen i slutet av den första perioden.

Gästerna hittade en väg tillbaka genom Johan Olofsson men Skellefteå svarade omgående genom Jesper Frödén i powerplay och tidigt i den tredje perioden utökade Thomas Kiiskinen de gulsvartas ledning med sitt 3-1-mål. Oscar Möller ökade senare på till 4-1.

Blev lite spänning i slutet

Då var det nog många som trodde att det var klappat och klart för Skellefteå men Malmö vägrade att ge sig. Först kunde Max Görtz göra 4-2 i powerplay och Emil Sylvegård kunde göra 4-3 i slutskedet men Skellefteå lyckades hålla undan och ta med sig alla tre poängen från mötet.