Karlskoga fullkomligt körde över Modo i toppmötet.
HockeyAllsvenskan

STYRKEBESKEDET: Gick på kross i toppmötet

Det snackades upp som en jämn kamp mellan två målglada lag. I slutändan var det bara ett lag som fick visa upp sin offensiva kvalitéer. Karlskoga krossade Modo hemma med hela 7-0.

Svep från kvällens två matcher i Hockeyallsvenskan:

Karlskoga – Modo 7–0 (3-0,2-0,2-0)

Karlskoga: Fredrik Forsberg 2, Filip AhlGustaf ThorellWilhelm WestlundDennis FrölandFredrik Höggren.
Modo:

Det var upp och nedvänt i Karlskoga under söndagens heta toppmöte. Förväntningarna var att det skulle bli en jämn batalj med mycket mål. Så blev det inte. Det blev så ojämnt det kunde bli, åt båda håll.

Skotten vanns av Modo med 41-20 (!).
Matchen vann Karlskoga med 7-0 (!!!)

Den första perioden var jämn skottmässigt men inte målmässigt. Båda lagen sköt åtta skott på mål men Karlskoga var de enda som fick utdelning. Succéspelaren Filip Ahl skickade in sitt 15:e mål för säsongen och har häng på lagkompisen Tor Immo i toppen av skytteligan.

I den andra perioden sköt hemmalaget endast fyra puckat mot målet men två gick i nät och Modo bytte målvakt, Linus Lundin ut och Erik Hanses in. Utan effekt.

I den tredje perioden fortsatte urladdning trots att Modo var dominanta spelmässigt. När "Hesa Fredrik" ljöd var det 7-0 till BIK.

Flera av Karlskogas spelare visade klass, inte minst målvakten Tim Juel som höll nollan efter att ha stoppat 41 puckar. Framåt stod trion Gustaf Thorell, Wilhelm Westlund och Dennis Fröland för tre poäng vardera.

Tingsryd – Västerås 2–3 (0-2,2-1,0-0)

Tingsryd: Robin CarlssonFilip Owesson.
Västerås: Daniel ÖhrnWilliam WikmanJerome Leduc.

Har Västerås hittat toppformen nu?

Topplaget har lyckats vinna fyra matcher i rad efter att ha gasat iväg med alla tre poängen tidigt i matchen mot Tingsryd efter att ha gått upp i en 3-0-ledning efter endast 21 spelade minuter. Tingsryd reste sig men orkade inte riktigt hela vägen.

Jerome Gauthier Leduc stod för ännu en stark insats och stod för 1+1. Inlånade forwarden Lukas Zetterberg stod även han för två poäng i form av dubbla assists. Även målvakten Emil Kruse övertygade genom att stoppa 28 av 30 skott.

Västerås börjat blanda sig in i toppstriden mer och mer medan Tingsryd kämpar i streckstriden om slutspelsplats.