Kalle Östman och Gustav Possler gjorde varsitt mål när Djurgården tog ett jättekliv mot CHL-semifinalen.
Champions Hockey League

Djurgården med en fot i semifinalen – krossade fjolårsfinalisten

Djurgården tog ett stort kliv mot att spela CHL-semifinal. Stockholmslaget vann med 5-1 mot fjolårsfinalisten Red Bull München och kan åka ner till Tyskland med ett stort försprång.

Den första kvartsfinalen mellan Djurgården och Red Bull München blev odramatisk. Detta då Djurgården stod för en urstark match och kunde vinna med 5-1 hemma på Hovet.

Patrik Berglund inledde målskyttet i den första perioden men efter Djurgårdsslarv kunde München kvittera strax därefter.

Gustav Possler står mållös i SHL men i den här kvartsfinalen prickade han rätt när han skickade in 2-1 för Djurgården, ett mål som senare skulle visa sig bli matchavgörande.

DRÖMLÄGE INFÖR RETURMÖTET

Därefter passade Possler fram till Kalle Östmans 3-1-mål när Stockholmslaget gasade ifrån i den andra perioden. Tom Nilsson satte senare 4-1 och dödade då matchen.

Mellan stolparna för Djurgården stod Karri Rämö och den finländske målvakten stoppade 21 av 22 skott samt såg riktigt stabil ut.

Djurgården har nu skaffat sig ett drömläge att ta sig till semifinal i Champions Hockey League då fjolårsfinalisterna München måste vinna med fem mål i returen för att vända på steken.
– Det är ett jättebra resultat. Vi har hört hur bra de kan vara där nere. Efter att ha fått stryk här kommer de nog komma ut i ett väldigt högt tempo där nere, säger Patrik Berglund till SVT efter matchen.

Djurgården – Red Bull München 5–1 (2-1,2-0,1-0)

Djurgården: Patrik BerglundGustav PosslerKalle ÖstmanTom NilssonAnton Hedman.
München: Jason Jaffray.