Bildbyrån
Channel One Cup

Tidigare Leksands-målvakten målskytt (!) mot Tre Kronor

Nej, Sverige lyckades inte följa upp den fina insatsen mot Ryssland i torsdags på något övertygande vis. Tre insläppta mål i boxplay gjorde att det blev förlust mot Finland, med 5-1. Dessutom gjorde ex-leksingen, målvakten, Frans Tuohimaa mål.

– Det är så roligt att se, säger Viasat-experten Jonathan Hedström.

Skrällseger mot Ryssland i torsdags. En rejäl käftsmäll mot Finland idag. Det har varit ömsom vin, ömsom vatten för Tre Kronor i Channel One Cup så här långt.

Idag tog Sverige ledningen mot Finland genom Daniel Brodin, men sen var det roliga slut för svensk del. Finland kvitterade genom storstjärnan Jesse Puljujärvi i powerplay. Det var den svenskfödde forwardens första mål i A-landslaget.

Sju minuter senare satte Jerre Karjalainen 2-1, även det i powerplay. Det målet blev matchavgörande.

– Finnarna ser hetare ut i andra perioden. De får två mål i powerplay, så där måste vi bli bättre. De har mycket folk på kassen, de är starka där och vi måste bli ännu starkare, säger assisterande förbundskapten Marcus Ragnarsson till TV10.

PRICKSKÖT IN PUCKEN

Miro Aaltonen gjorde sen 3-1, innan även 4-1 kom i powerplay. Därefter fick vi fock se matchens höjdpunkt. Frans Tuohimaa, den tidigare Leksandsmålvakten, blev nämligen målskytt. Sverige hade plockat ut sin målvakt Adam Reideborn i jakten på reducering - men i stället kom alltså 5-1 i egen kasse.

–  Det är så roligt att se, säger Viasat-experten Jonathan Hedström om ex-leksingens kasse.

Tuohimaa stod för Leksand säsongen 15/16 i HockeyAllsvenskan men var ingen större succé utan blev överglänst av Henrik Haukeland. Men hemma i Finland har han fått ordentlig fart på karriären - och nu har han alltså både slagit sig in i landslaget och gjort mål.

I morgon avslutas Channel One Cup med Sverige-Tjeckien och Finland-Ryssland.