Anders Grönlund gjorde matchens ända mål i toppmötet

Irriterat värre i toppmatchen när backen blev stor matchhjälte: ”Var mycket känslor idag”

Utvisningar i mängder och ett sent segermål. Frölunda drog till slut det längsta strået i toppmötet efter en oväntad matchvinnare. Oskarshamn tog tre viktiga poäng i botten och Malmö nollade Djurgården.

- Det var så mycket känslor idag och bägge målvakter står verkligen på huvudet, säger matchvinnaren Anders Grönlund till CMore.

Brynäs-Örebro 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

Brynäs: Lukas KilströmGreg Scott

Örebro: Ryan Stoa

Det var en känslosam stämning i Gävle när publiken visade sitt stöd till cancerdrabbade Oskar Lindholm inför matchen. Banderollen med budskapet #oskarstrong visade vilket stöd Lindholm har från både sin tidigare klubb Brynäs men även hela hockeysverige.

Till matchen där Lukas Killström fick jubilera när han öppnade målskyttet i matchen. Med hans 1-0 gjorde backen sin 100.e poäng i SHL. Brynäs fortsatte att vara skarpa framåt och framför allt i deras fina powerplay. Greg Scott kunde utöka ledningen i just powerplay.

Örebro var inte riktigt med men fick en väg in i matchen igen när man i slutet av den andra perioden lyckades reducera. Även det i powerplay genom Ryan Stoa. Brynäs lyckades hålla ut matchen ut och ta tre poäng mot Örebro.

Frölunda-Luleå 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Frölunda: Anders Grönlund

Det var riktigt grinigt mellan de båda topplagen och vetskapen om att lagen ska mötas tre gånger till innan slutspelet känns ju kittlande. Det var visserligen mållöst länge men oj vilken sevärd 0-0-match det var. Chanser i mängder med två målvakter i Johan Mattson och David Rautio som storspelade.

Sa jag grinigt? Jo, tack det var rejäl irriterat på isen stora delar av matchen. Luleå som har ett riktigt bra boxplay fick visa sig på styva linan när man i den första perioden tog fem stycken utvisningar.

Och i den andra perioden fick Viktor Ekbom i Frölunda lämna isen efter en tackling som tog illa på Luleås Juhani Tyrväinen. Den sistnämnde fick också lämna isen och såg ut att ha rejält ont.

Det är tufft och vi drar på oss mycket utvisningar. Det är två lag som kämpar för varenda millimeter och det är två bra lag som vill väldigt mycket, säger Luleå-spelaren Emil Larsson till CMore.

Tredje perioden fortsatte i samma stil även om det var lite lugnare. Målvakterna fortsatte att storspela och det verkade vara omöjligt att få hål på varken Mattson eller Rautio. Men så till slut kunde backen Anders Grönlund bli stor matchhjälte när han med 40 sekunder kvar lyckades överlista Rautio med ett fint skott rakt upp i krysset.

Det var så mycket känslor idag och bägge målvakter stod verkligen på huvudet, säger Anders Grönlund till CMore.

Leksand-Färjestad 3-4 (1-2, 2-2, 0-0)

Leksand: Linus PerssonLucas NordsäterSebastian Wännström

Färjestad: Michael Lindqvist x2, Gustav RydahlJohan Ryno

Michael Lindqvist är bäste målskytt av en anledning i SHL. i Matchen mot Leksand stod han för två nya fullträffar vilket gör att han nu är i ensam ledning i den totala poängligan i SHL.

Färjestad började bäst i en annars jämn match. Lindqvist gav gästerna ledningen och den tidigare Leksandspelaren Johan Ryno fyllde på till 0-2. Linus Persson gav Leksand hopp genom sitt mål i powerplay innan den första periodpausen.

Gästernas förstakedja var het matchen i genom. Gustav Rydahl kunde utöka för Färjestads del till 1-3 men Lucas Nordsäter kunde reducera bara minuten efter. Hemmalaget som fortsätter att kämpa i botten av SHL vägrade ge sig i matchen. Även om Lindqvist gjorde 2-4 så kämpade man sig tillbaka ännu en gång. Sebastian Wännström kunde sent in i den andra perioden göra 3-4.

Leksand försökte jobba sig tillbaka in i matchen igen men lyckades inte. Färjestad tog tre poäng i toppen medan Leksand fortsätter ha det tungt.

Linköping-Oskarshamn 2-3 (1-2, 0-0, 1-1)

Linköping: Broc LittleJarno Kärki

Oskarshamn: Johannes SalmonssonJonas Engström x2

En riktigt ”sexpoängsmatch” för framför allt Oskarshamn men även en stor möjlighet för Linköping att göra gapet mellan dem och bottenkollegorna större.

Oskarshamn fick en drömstart när Johannes Salomonsson gjorde omgångens tjusigaste mål. Veteranen gjorde allt på egen hand när han fintade bort målvakten Jonas Gustavsson upp på läktaren och kunde göra 0-1 för gästerna.

Broc Little kunde kvittera i powerplay för Linköping men Jonas Engström kunde sätta gästerna i förarsätet igen när han fixade en nytt ledningsmål. Samme Engström skulle utöka till 1-3 men Linköping vägrade ge upp när Jarno Kärki reducerade för hemmalaget. Men närmare än så kom inte Linköping och en blytung vinst för Oskarshamn.

Malmö-Djurgården 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

Malmö: Matias Myttynen x2, Max GörtzAxel Wemmenborn

Djurgården:

Det var Malmö som gjorde målen men det var Djurgården som sköt mest. Oscar Alsenfelt i Malmömålet hade en bra kväll på jobbet. Det hade även Matias Myttynen som blev stor matchhjälte tillsammans med Alsenfelt. Myttynen som redan i den första perioden stängde matchen. Först blev han fint framspelad av Fredrik Händemark och sen prickade han in 2-0 i powerplay.

Max Görtz kunde senare göra 3-0 och Axel Wemmenborn punkterade matchen i tom kasse till 4-0. Viktig vinst för Malmö då både Brynäs och Växjö vann sina matcher.

Rögle-Växjö 1-2 (1-2, 0-0, 0-0)

Rögle: Kodie Curran

Växjö: Martin LundbergBrendan Shinnimin

Rögle sökte sin tredje raka vinst när man tog emot Växjö hemma i Ängelholm. Det började också bra när poängkungen Kodie Curran dundrade in ledningsmålet i powerplay för de grönvita.

Sen var det slut på det roliga för hemmalaget. Gästerna Växjö kom tillbaka snabbt och genom Martin Lundberg var matchen kvitterad. Växjö skulle också vända på steken när Brendan Shinnimin på egen hand gjorde 1-2 som också skulle visa sig bli segermålet.

Skellefteå-HV71 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)

HV71: Linus Fröberg, Emil Johansson, Simon Önerud

HV71 drog det längsta strået i mötet med Skellefteå och tog sig på så sätt förbi både Skellefteå och Rögle i tabellen, upp på en femte plats SHL.

Detta tack vare Linus Fröberg, Emil Johansson och Simon Önerud som gjorde gästernas mål i matchen. Vinsten grundlades i mitten av den andra perioden och där målvakten Jonas Gunnarsson gjorde en bra match och fick hålla nollan.