Samuel Fagemo och Nils Höglander sköt två mål vardera när Sverige vann stort.
Junior-VM 2020

Juniorkronornas styrkebesked – krossade värdnationen i JVM-genrepet

Juniorkronorna gjorde sin första träningsmatch inför JVM under fredagskvällen när man ställdes mot värdnationen Tjeckien. Då blev det storseger för Sverige efter att forwardsstjärnorna Samuel Fagemo och Nils Höglander sköt två mål vardera.

JVM-premiären är bara en knapp vecka bort och under fredagen spelade Juniorkronorna sin första träningsmatch innan pucken släpps på riktigt för turneringen.

Värdnationen Tjeckien stod för motståndet vilket var en bra värdemätare för Sverige då de båda lagen tros kunna slåss om en semifinalplats.

Det blev dock inte en lika jämn historia som förhandstipsen spådde.

Sverige tog fart direkt och kunde ta ledningen i den första perioden när Samuel Fagemo sköt 1-0 bakom den tjeckiske målvakten Lukas Parik. Hemmanationen skulle dock lyckas kvittera genom Matej Pekar innan Juniorkronorna ökade tempot igen.

DUBBLA TVÅMÅLSSKYTTAR

De återtog ledningen genom Nils Höglander och precis i slutet av den andra perioden satte Jonatan Berggren 3-1 till svenskarna. Efter det gled det ifrån och forwardsstjärnorna Fagemo och Höglander fortsatte att leda vägen genom att pricka in varsin fullträff i den tredje perioden och båda blev därmed tvåmålsskyttar i matchen.

I ett Sverige där det har varit lite frågetecken kring vem som ska leda offensiven kommer Höglander och Fagemo att få dra ett tungt lass och om de kan spela som i kväll bådar det gott för Sveriges chanser.

Luleås succéback Nils Lundkvist stod även han för en fin insats då han assisterade till två av målen när Sverige vann med 5-1 mot Tjeckien. Jesper Eliasson vaktade den svenska kassen och stod även han för en stark match då han stoppade tjeckernas framfart och bara släppte en puck förbi sig på 21 skott. Matchens lirare i Juniorkronorna blev dock Rasmus Sandin som stod för en assist samt fick stort förtroende.

Sveriges nästa träningsmatch innan JVM börjar spelas på söndag kväll när guldfavoriten USA står för motståndet.

Tjeckien – Sverige 1–5 (0-1,1-2,0-2)

Tjeckien: Matej Pekar.
Sverige: Samuel Fagemo 2, Nils Höglander 2, Jonatan Berggren