Patrik Zackrisson hade flera skäl att le efter vinsten mot Brynäs.

Poänglös i elva raka matcher – då blev stjärnvärvningen derbyhjälte

Han värvades för bli en av Leksands härförare. Men återkomsten till SHL har varit tung för Patrik Zackrisson. Åtminstone fram till på lördagen. Då bröt han en elva matcher lång poängtorka – genom att bli matchvinnare i derbyt mot Brynäs.

– Det är skönt, säger Zackrisson till C More.

Leksand visade gryende form i mötet med HV71 på annandagen. Då tappade man en 2–1-ledning och förlorade med 2–3 på straffar i Jönköping.

På lördagen gick det desto bättre. I derbyt mot Brynäs bröt man en fyra matcher förlustsvit genom att vinna Gävle-Dala-derbyt med 4–2 efter att ha fått segermålet från en spelare som verkligen längtat efter att producera igen.

Stjärnvärvningen Patrik Zackrisson har inte alls lyckats leva upp till de högt ställda förväntningarna och hade inför derbyt gått poänglös från elva raka matcher. Den trista sviten fick ett stopp – med bästa möjliga tajming.

32-åringen sköt nämligen det matchvinnande 3–2-målet i powerplay halvvägs in i den tredje perioden.

– Det är skönt, skönt med seger för laget också, säger Zackrisson till C More.
– Vi har haft studsar emot oss, men nu vände det. Nu fick vi äntligen tre poäng och det var skönt.

RÖDIN BRÖT TVÅ MÅNADER LÅNG MÅLTORKA

Brynäs kapten Anton Rödin bröt också en lång måltorka när han gav laget ledningen i första perioden. För första gången sedan 24 oktober lämnade han isen som målskytt i SHL när han tryckte dit 1–0 med ett distinkt avslut.

Men trots en optimistisk start – Brynäs fick även ett tidigt mål bortdömt – tappade gästerna greppet. Leksand vände med hjälp av ett matchstraff på Jonathan Sigalet. Backbjässen kastades ur matchen efter en tackling på Fredrik Forsberg i andra perioden. Oskar Lang utnyttjade det till att ge Leksand ledningen med 2–1 efter att backen Lucas Nordsäter kvitterat ett par minuter tidigare.

Brynäs kvitterade genom Jacob Blomqvist i powerplay sent i den tredje perioden, vilket skapade hopp igen. Men Zackrissons mål fällde avgörandet och gav Leksand en skjuts förbi IK Oskarshamn i tabellen. Man är bara en poäng efter Linköping ovanför strecket. Brynäs är sju poäng före Leksand på elfte plats.

Leksand – Brynäs 4–2 (0–1, 2–1, 2–0)