Helge Grans firar första SHL-målet.

17-åriga jättelöftet sköt första SHL-målet

Ännu en stor backtalang har presenterat sig i SHL. På måndagen sköt 17-åringen Helge Grans sitt första mål för Malmö Redhawks när Brynäs besegrades med 3–2.
– Jättekul, säger Troja/Ljungby-produkten till C More.

Sverige har spottat ur sig enorma backtalanger under de senaste tio åren. Under decenniets näst sista dag kan ännu en ha presenterat sig på allvar i SHL.

17-årige Helge Grans klev fram och prickade in sitt första A-lagsmål i bortamötet med Brynäs.  Detta i sin nionde SHL-match med den här säsongen.

– Jag fick en bra dropp av (Frederik) Storm och sedan sköt jag bara. Det var gött att se den trilla in. Jättekul, säger han till C More efter målet som betydde 1–1 i den första perioden.

Grans, vars pappa Morgan var en stor profil i Troja/Ljungby under 90-talet, debuterade i SHL redan i fjol. Då blev det fem matcher i SHL och ytterligare ett par i Champions Hockey League.Den sista tiden har ynglingen matchats in i A-laget allt mer i takt med att luckor öppnats upp på blålinjen.

– Det har varit lite backskador och jag har fått komma upp och köra lite, säger han.

Grans, som är tillgänglig i NHL-draften i sommar, kommer sannolikt att bli en nyckelspelare för Småkronorna när U18-VM spelas i USA i april.

MATCHSTRAFF EFTER SLAGSMÅL

Malmö vann en bitvis stökig tillställning med 3–2. Fredrik Händemark satte det matchvinnande målet i tredje perioden.

Brynäs startade annars bäst och såg ut att gå fram till en 2–0-ledning när Linus Ölund höll sig framme och stötte in pucken i första perioden. Målet dömdes kontroversiellt dömt eftersom Ölund ansågs ha stått för en interference på målvakten Oscar Alsenfelt.

I slutet av matchen blev det heta känslor efter en situation framför Malmömålet där Nicklas Danielsson kolliderade med Alsenfelt.  Målvakten visades ut för diving medan Danielsson fick en goalie inteference. Anton Rödin och Johan Olofsson fick båda matchstraff för att ha slagits.

Brynäs – Malmö 2–3 (1–1, 0–1, 1–1)
Brynäs: Emil Molin, Anton Rödin.
Malmö: Helge Grans, Carl Persson, Fredrik Händemark.