Nobbar NHL för KHL

Här är dagens bomb i svensk hockey. Linus Omark och Johan Harju väljer bort NHL-spel för spel i Dynamo Moskva nästa säsong. Idag skrev duon på för klubben.
– Jag kan bekräfta att det stämmer, säger agenten Patrik Aronsson.

KHL har dragningskraft. Så stor att den kan övervinna NHL. Det visade sig idag när Luleås succéradarpar Linus Omark och Johan Harju valde bort NHL-spel i Edmonton respektive Tampa Bay för att istället skriva på för Dynamo Moskva.

– Jag kan bekräfta att det stämmer, säger agenten Patrik Aronsson till NSD.

Dynamo Moskva har en ganska tung säsong bakom sig och gick relativt sett knackigt i seriespelet, men tog sig sedan ända fram till semifinal i Gagarin Cup där man föll mot Ak Bars Kazan.

Nästa säsong ska man få ändring på det – genom Luleås radarpar.

Omark, 21-åringen, stod för 23 mål och 32 assist på 53 matcher under säsongen och var trea i poängligan.
Parhästen Johan Harju, året äldre, svarade för 27 mål och 22 assist och var sjua i poängligan och delad tvåa i skytteligan.

Att duon varit glödhet på marknaden är förståeligt. Tillsammans har man varit Elitseriens hetaste duo under säsongen. I Tre Kronor har Omark också gjort succé och spås redan vara mer eller mindre given i den svenska VM-truppen.

I LG Hockey Games gjorde han succé tillsammans med Mattias Weinhandl och Tony Mårtensson, och i matcherna mot Schweiz förra veckan krönte han det hela med en av tidernas kyligaste straffar.

Något som knappast sänkte marknadsvärdet. Eller Dynamo Moskvas vilja att snabbt lösa affären.

Text: Robert Pettersson