161201 Domaren Marcus Linde tillsammans med HV71:s Martin Thšrnberg under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och DjurgŒrden den 1 december 2016 i Jšnkšping. 
Foto: Stefan Persson / BILDBYRN / Cop 107
Idag 18:05

Tung nyhet för HV71 – har fått svidande avbräck till kvällens finalomgång

HV71 hoppades in i det sista att Martin Thörnberg skulle vara med i finalmöte med Brynäs IF i dag. Men nu står det klart att HV-stjärnan inte finns med i kvällens laguppställning. Anledningen till att Thörnberg inte kan medverka är - med största sannolikhet - för att han träffades av en puck mellan benen efter att Jonathan Pudas skickat iväg ett slagskott i den senaste finalmatchen. HV-spelarens suspensoar sprack och han fick efter mötet uppsöka sjukhus. Thörnberg har varit en viktig nyckelspelare för sitt lag under den tuffa finalomgången där det just nu står 2-2 i matcher. Han har hittills gjort tre mål mot Brynäs och varit en bidragande orsak till att HV71 lyckats studsa tillbaka i två matcher efter att han kvitterat sent under ordinarie matchtid. Under slutspelet har 33-åringen gjort 10 poäng på 13 spelade matcher. I Thörnbergs frånvaro blir det Simon Örnerud som tar över kaptensbindeln.

BB160823LT023
Idag 17:16

UPPGIFTER: Supermålvakten stannar i SHL-klubben – har skrivit långt kontrakt

Oscar Alsenfelt har en minst sagt stark SHL-säsong bakom sig i Malmö Redhawks. Nu pekar starka uppgifter på att den 29-årige målvakten stannar kvar i klubben. Enligt MrMadhawk har Alsenfelt bestämt sig för att skriva på ett treårskontrakt. Patrik Sylvegård, sportchef i Malmö Redhawks, bekräftar inte uppgifterna - men säger följande: - Det kan hända att det finns sakerna vi har klart, som vi inte gått ut med. Under den här säsongen mäktade Alsenfelt med en imponerade räddningsprocent på 94,5 på 33 spelade matcher, vilket innebar att han hade högst räddningsprocent när grundserien summerades. Han släppte endast in 1,62 mål per match. Dessutom tangerade han Fredrik Norrenas gamla rekord på antalet hållna nollor, nio stycken, under en och samma säsong.

170420 HV71:s Ted BrithŽn och PŠr Arlbrandt i kamp med BrynŠs mŒlvakt David Rautio och Marc Zanetti under final 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och BrynŠs den 20 april 2017 i Jšnkšping. 
Foto: Stefan Persson / BILDBYRN / Cop 107
Idag 15:32

ANALYS – Finalfesten fortsätter med ny målfest

HOCKEYSVERIGE.SE I SAMARBETE MED ITSHOCKEY.COM SM-FINAL 5 HV71 – Brynäs, matchstart 19:15 Ställningen är 2-2 i matcher efter att HV71 vunnit uppe i Gävle senast. Det gör att det lag som vinner måndagskvällens match kan avgöra matchserien på onsdag. Senaste mötet vanns av HV71 med 6-4 efter att laget vänt underläge och svarat för en rejäl urladdning under slutperioden. Förra gången lagen möttes i Jönköping gick matchen till förlängning och då avgjorde Brynäs i densamma. Med tanke på hur målrika dom tidigare matcherna varit i finalserien satsar vi på över 5,5 mål hos Betsson till oddset 2.40. Läs hela Itshockey.com analys HÄR Betsson erbjuder insättningsbonus på 1000 kr till dig som registrerar nytt konto. Ta del av din bonus HÄR

BB150205BB339
Idag 14:47

UPPGIFTER: Österrikisk landslagsman klar för Karlskrona

När Malmö rensade i truppen efter uttåget i semifinalen mot HV71 var Konstantin Komarek en av spelarna som fick lämna klubben. Nu ser det dock ut som att österrikaren stannar kvar i Sverige och SHL. Enligt MrMadhawk har han nämligen skrivit på ett tvåårskontrakt med Karlskrona, en klubb som han tidigare varit på besök hos enligt MrMadhawk. Komarek har tidigare tillhört Luleå där han spenderade större delen av sin juniortid. Han kom till Malmö inför den här säsongen efter fyra år i Österrike och började bra men fick sedan problem med skador och kom sen aldrig upp i samma nivå igen. Totalt har det blivit över 100 matcher i SHL för Komarek som nu alltså ser ut att bli kvar i ytterligare två år.

BB040411BB080
Idag 14:10

Minnesbilden: Slutspelskungen – Stefan Livs fyra finalnollor

När Stefan Liv vann sitt första av tre SM-guld gjorde han det på ett sätt vi inte sett närheten av vare sig före eller efteråt. Med sina fyra finalnollor gjorde han sig själv till slutspelskung - och ett decennium senare uppkallades Stefan Liv Memorial Trophy i hans ära. - Att få vinna SM-guld med klubben i mitt hjärta och staden jag är uppväxt i men vänner och familj runtomkring, det blir inte större för mig, sade målvaktsikonen efter guldet 2004, Stefan Liv var uppväxt i Jönköpingstrakten. Han började spela hockey för HC Dalen men gick sedan vidare som junior, 1995, till HV 71. Säsongen 1999/00 fick han stå sin första match i elitserien. Redan säsongen därpå fick han chansen i Tre Kronor. Nu skruvar vi fram klockan till säsongen 2003/04. HV 71 hade fått ihop ett stark lag med spelare som Kalle Sahlstedt, Johan Davidsson, Per Gustafsson, Andreas Jämtin, Fredrik Olausson och inte minst Stefan Liv. Tränare var den blivande förbundskaptenen Pär Mårts. Till sin hjälp hade han HV-ikonen Fredrik Stillman. HV 71 vinner elitserien i överlägsen stil, hela fem poäng före tvåan Färjestad. Stefan Liv gör en bra grundserie och har 92.29 i räddningsprocent. På det slutar han fyra i…

tho%cc%88rna
Idag 13:39

Storstjärnan kan missa finalen: ‘Hoppas det blir bra till i kväll’

HV71 kan tvingas klara sig utan sin stor forwardsstjärna Martin Thörnberg i kväll. Thörnberg, som skjutit tre mål under finalserien, är osäker till spel efter att ha fått Jonathan Pudas slagskott mellan benen i den senaste finalmatchen. Thörnbergs suspensoar sprack, och efter matchen tvingades han uppsöka sjukhus. Han fanns inte med på matchvärvmningen i förmiddags, uppger P4 Jönköping. Huruvida han spelar i kväll är oklart. - Vi får se till i kväll. Vi hoppas kunna ställa upp med alla, säger HV-tränaren Johan Lindbom. Lindbom vet inte några detaljer kring skadan, säger han själv. - Jag är ingen doktor så jag vet inte riktigt, men det är klart att det känns efter det skottet han fick. Det är inget att snacka om. Vi hoppas att det blir bra till i kväll. Finalserien står 2-2 i matcher.