Igår 13:28

Klart med ny klubb efter sortin från Mora – Malmötränaren följer med

I maj stod det klart att Jacob Lagacé inte skulle bli kvar i Mora. Idag offentliggjorde Stavanger Oilers i Norge att de säkrat upp den snabbe forwarden nästa säsong. Kanadensaren Jacob Lagacé har fyra raka säsonger bakom sig i Sverige med spel för Asplöven i hockeyallsvenskan samt Luleå och Mora i SHL. På 150 matcher i högstaligan blev det 56 poäng. Men nu blir det inga fler på ett tag. Idag gick Stavanger Oilers ut med att han är klar för dem nästa säsong. SPELAT I NORGE TIDIGARE För Lagacé blir det inte den första bekantskapen med Norge. Säsongen 2013/2014 spelade han 13 matcher för Tønsberg Vikings i serie och kval och gjorde då totalt 20 poäng. Stavanger meddelar också att de kontrakterat målvaktstränaren Andreas Eriksson som närmast kommer från Malmö i SHL.  

Igår 11:00

Startklar – nu får Rasmus Dahlin sitt tillstånd att köra i NHL också

Körkortet säkrades alldeles innan han åkte till Dallas. Nu ska Rasmus Dahlin fixa körkortet till NHL också. I natt blir han den andra svensken att gå som nummer ett i draften. Hockeysverige.se tog rygg på Dahlin dagen innan den stora händelsen. – Det ska bli magiskt, säger han. DALLAS (HOCKEYSVERIGE.SE) "Hey Ras! How did you do?", ropar en röst längst bak i bussen när Rasmus Dahlin kliver på. Han flinar stort, gör tummen upp och meddelar: "I got it!" Det är dagen innan NHL-draften. Dagen innan Dahlin kommer att få sitt namn uppropat i American Airlines Center i Dallas och bli den första svensken efter Mats Sundin att väljas först i draften. Men det bussens största stjärna är så sprudlande glad över har ingenting med vare sig draften eller hockey att göra. – Nej, jag lyckades fixa min uppkörning alldeles innan jag kom hit, så nu har jag körkort, berättar han stolt när han slår sig ned på sätet intill mig. – Jag började inte köra förrän i slutet av slutspelet och insåg att det inte skulle gå. Sedan drog jag lite på det innan jag tog en intensivkurs under de sista veckorna här. Precis som Rasmus Dahlin fått det att se…

21 juni, 2018

LISTA: Svenskarna som gått i förstarundan i draften – Frölunda går ikapp Modo

I morgon natt är det dags för sommarens stora hockeyhändelse: NHL-draften. Hockeysverige.se har tittat närmare på historien och listar nedan de 65 spelare som valts i förstarundan de tidigare åren. Rasmus Dahlin blir den andra svensken som väljs som nummer ett. Adam Boqvist kan bli den 24:e svensken att väljas topp-tio. Och kanske, kanske kan Brynäsbacken bli den första svensken någonsin att gå som nummer nio? Det är några av de frågor vi kommer få svar på i morgon. Även Isac Lundeström och Rasmus Sandin lär gå i förstarundan i morgon. Kanske också något wild card, som Nils Lundkvist eller Jacob Olofsson? Det blir hur som helst en spännande natt ur ett blågult perspektiv. MODO PÅ VÄG ATT TAPPA SIN PLATS PÅ TRONEN Modo har genom åren haft tio svenska spelare som valts i förstarundan. Frölunda har haft nio. I morgon natt går Frölunda alltså ikapp den eviga dominanten Modo. Då ska man dessutom komma ihåg att Lias Andersson formellt räknades som HV-spelare när han valdes förra säsongen - även om han ju sen kom att spela för Frölunda. Så det går att argumentera för att Frölunda redan är ikapp. I annat fall kommer de ikapp Modo i morgon. De…

21 juni, 2018

KHL-forward med NHL-meriter klar för SHL-spel

Örebro har gjort klart med ännu en amerikansk forward. Shane Harper skriver ett tvåårskontrakt med klubben. - Shane är inte den största spelaren men han spelar med en hög fart och är totalt orädd ute på isen, säger sportchef Niklas Johansson. Förra säsongen gjorde han elva poäng på 36 matcher för Lada Togliatti i KHL. Nästa säsong och säsongen därpå spelar Shane Harper med Örebro. Det bekräftar klubben på sin hemsida. - Det känns väldigt bra att Shane har valt att komma till oss. Det är en spelare som jag har haft koll på ett tag och jag tror att hans spelstil kommer passa väldigt bra i det sätt som vi vill spela. Shane är inte den största spelaren men han spelar med en hög fart och är totalt orädd ute på isen, säger sportchef Niklas Johansson. Harper har också spelat 14 NHL-matcher i karriären. Dessa kom så sent som säsongen 16/17. Han har främst spelat i AHL. Där har det blivit 183 poäng på 398 matcher i karriären.  

21 juni, 2018

Elitlicensen säkrad – firar med två värvningar

Efter en ekonomiskt prövande period är elitlicensen säkrad för Karlskrona. Idag presenterade de dessutom två nyförvärv. Karlskrona skriver på sin hemsida att klubben säkrad sin elitlicens för kommande säsong. Trots stora ekonomiska problem och trots att de åkte ur SHL har KHK lyckats hitta ett sätt för att uppfylla de krav för att klara av elitlicensen. På en sillyträff idag firade de det hela genom att presentera två nyförvärv till kommande säsong. Det rör sig om backen Nick Pageau och forwarden Landon Smith. Pageau kommer från norska ligan där han sköt 26 poäng på 45 matcher den gångna säsongen. Smith är en total doldis som närmast kommer från spel med Quinnipiac University i collegeligan. Han stod den gångna säsongen för tolv poäng på 21 matcher. Båda kontrakten är skrivna på ett år. I och med dagens värvningar är Karlskronas trupp spikad till kommande säsong.