Idag 20:48

Endast gruppsegern på spel – då vann svenskarna

Det var gruppsegern som stod på spel när slutspelsklara Malmö tog emot lika slutspelsklara München på hemmaplan i CHL:s avslutande gruppspelsmatch. Hemmalaget gjorde vad som krävdes för att vinna gruppen och vann matchen med 6-1. MALMÖ (HOCKEYSVERIGE.SE) Malmö luftade hela fem juniorer i sin trupp och vilade en hel del namnkunnigt folk. En av juniorerna som fick chansen var 19-årige Jacob Hallberg som i slutet av den första perioden hade ett jätteläge när han mer eller mindre fick öppet mål. Men han fick inte riktig träff på pucken och det blev inget mål. Det hade ju varit en synnerligen lyckad a-lagsdebut annars. Malmö skulle dock gå till den första pausen i ledning. Martin Janolhs lyfte in en retur efter ett skott av Konstantin Komarek i mitten av den första perioden. München skulle kvittera i den andra perioden. Dock kunde Malmös Max Görtz ge skåningarna ledningen i slutet av perioden. Han assisterades av fjolårets poängkung i allsvenskan, Emil Molin, som därmed gjorde sin första poäng i Malmötröjan. Molin har ju varit skadad och gjorde idag sin tredje tävlingsmatch för sitt nya lag. Förutsättningarna just då inför den tredje perioden var att Malmö behövde göra ytterligare ett mål för att känna doften av…

Idag 20:20

Djurgården föll i Finland – ser ut att missa CHL-slutspelet

Djurgården hade allt i egna händer inför den sista omgången i CHL:s gruppspel. Då föll man med 5–1 i bortamötet med Tappara. Det innebär att Djurgårdens CHL-resa ser ut att ta slut redan i gruppspelet. I går blev Elias Fälth klar för spel i finska Tappara. Idag var han med och säkrade lagets seger över Djurgården hemma i Tammerfors, då han prickade in 1–0 till hemmalaget efter 04.25 i den första perioden. BEMSTRÖM MÅLSKYTT Tappara hade med sig en tvåmålsledning in till mittperioden, men Emil Bemström kunde direktskjuta in en reducering för stockholmarna i mitten av den andra perioden. Djurgården åkte dock på en riktig kalldusch precis i inledningen av den tredje perioden när Niko Ojamäki gjorde 3–1 för Tappara. När sedan Joona Luoto sköt 4–1 med åtta minuter kvar av den tredje perioden var matchen mer eller mindre avgjord. Matchen slutade till sist 5–1 till Tappara. Förlusten innebär att Djurgården med största sannolikhet missar CHL-slutspelet. När denna text publicerades ledde norska Storhamar med 4–2 hemma mot Trinec, vilket innebär att de för tillfället har en poäng mer än Djurgården.

Idag 16:20

Veteranbacken stannar i SHL-klubben: ”Gjort ett bra jobb sedan han kom hit”

Backen David Printz skrev i september på ett korttidskontrakt med Timrå. I dag meddelade medelpadingarna på sin hemsida att den 38-årige backen blir kvar i klubben säsongen ut. Den 1 september skrev David Printz på ett sjuveckorskontrakt med SHL-nykomlingen Timrå. Tanken var att den 38-årige backveteranen skulle ersätta skadade Albin Carlsson – men nu står det alltså klart att Printz blir kvar i Timrå hela säsongen. – Vi tycker att han har gjort ett bra jobb sedan han kom hit. Vi ser fram emot att få jobba med honom under resten av säsongen, säger Timrås sportchef Kent Norberg till klubbens hemsida. Printz står noterad för -3 på 8 poänglösa matcher för Timrå den här säsongen. Under dessa matcher har 38-åringen dragit på sig 2 utvisningsminuter.

Idag 12:20

KARLSSON: Är det en kulturkrock vi ser – då finns det anledning att oroa sig

För lite knappt ett år sedan skrev jag en blogg om ishockeyns märkliga uppdelning. Det var i samband med att Hans Wallson fick sparken från Zürich. En av anledningarna sades vara att han ställde för höga krav rent taktiskt. Det var ytterligare ett bevis på ishockeys konstiga förmåga att få skickliga ledare att misslyckas när ledaren i fråga inte tränar i sitt hemland. LÄS MER: Hockeyns märkliga uppdelning - varför ser det ut så? Vi har de senaste åren sett få utländska inslag inom svensk ishockey. Ett par norrmän har gjort mer eller mindre bra resultat, Jeremy Colliton var en enorm succé, Larry Huras var en dunderflopp. Därför var Rögles beslut att plocka in Cam Abbott som huvudtränare förra säsongen ett spännande drag. Det började, som bekant, också väldigt bra. Den här säsongen har dock allt gått åt pipsvängen och nu börjar det också sippra ut uppgifter om bråk med spelare, som också petas. Jag talar förstås om Lucas Elvenes. Konflikten avslöjades av Helsingborgs Dagblad igår. Enligt MrMadhawk är han på väg till Frölunda och ja, det kan inte sägas på något annat sätt än att det är skandalöst om Rögle slarvar bort en talang av Elvenes snitt. Han är ingen…

Idag 10:31

Mardrömsbeskedet: Tvingas ställa in hela säsongen – ”Mår fortfarande inte bra”

Han har inte spelat hockey på ett år. Nu tvingas Anton Grundel ställa in hela den här säsongen. - Ett tufft, men ändå ett enkelt beslut, säger han. Det var den 24 oktober som Anton Grundel ådrog sig en hjärnskakning så allvarlig att han inte kunnat återvände till isen. Det har gått nästan ett helt år sedan dess. Nu kommer beskedet att det inte kommer bli spel förrän tidigast nästa säsong. Han ställer in hela den här säsongen. Det bekräftar Färjestad själva på sin hemsida. -  Ett tufft, men ändå ett enkelt beslut. Jag mår fortfarande inte bra och måste lägga all fokus på att komma tillbaka i det vanliga livet. Att någonstans gå och hoppas på att det ska finnas en chans till spel stressar bara och det är lika bra att erkänna för mig själv att den här säsongen är körd, säger han. 28-åringen kunde bara göra tio matcher förra säsongen innan hjärnskakningen satte stopp. Totalt har han spelat 318 SHL-matcher. Samtliga utom 37 för Färjestad.

Igår 19:19

Uppgifter: Efter konflikten – nu kan talangen lämna Rögle för konkurrenten

Idag avslöjade Helsingborgs Dagblad att Lucas Elvenes petats de senaste matcherna på grund av en konflikt med tränaren Cam Abbott. Nu kommer Johan "Mr. Madhawk" Svensson med uppgifter om att 19-åringen ska vara nära spel med Frölunda. LÄS ÄVEN: Rögletalangen petad efter konflikt med Abbott Svensson skriver på sin blogg att Rögle ska ha fått flera erbjudanden från andra SHL-klubbar, men att man velat ha en ekonomisk ersättning eller en spelare i utbyte mot Elvenes. Svensson skriver vidare att Frölunda just nu är det hetaste alternativet för den 19-årige forwarden. Det var tidigare under måndagen som Helsingborgs Dagblad avslöjade att Lucas Elvenes och Rögles tränare Cam Abbott hamnat i en konflikt med varandra. I artikeln som Helsingborgs Dagblad skrev uttalade sig Elvenes så här på frågan om han ville lämna klubben: – Det vet man aldrig, det får vi se. Det beror på.