170225 Linköpings Kristian Näkyvä under uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Linköping den 25 februari 2017 i Karlstad.
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185
Idag 12:12

Hatad i höstas – nu en nyckelspelare i topplaget: ”Det känns mycket bättre, det gör det”

"Det kan svänga snabbt i hockey", en oerhört bekant, och något uttjatad, fras som ofta används i hockeyrapporteringen. Titt som tätt syns upphämtningar i matcher som ansågs omöjliga, senast igår vände till exempel Modo på ett 0-4-underläge borta mot serieledande Mora. Men ibland kan även säsonger svänga snabbt, det vet spelarna i Linköping, och inte minst vet lagets finske back Kristian Näkyvä hur det är att gå från botten till toppen på bara några månader. LHC var utbuat och utskällt i början av säsongen. Ett lag som på pappret såg ut att kunna gå riktigt långt hade stora problem att plocka poäng, och en spelare som verkligen fick falla offer för fiaskot var Kristian Näkyvä. Ett tag var det så illa att de egna fansen buade när hans namn lästes upp inför match. Något som LHC:s assisterande Klas Östman tränare då reagerade starkt på. – Näkyvä har blivit av med pucken några gånger, men är den som fortsätter att våga spela ändå. Jag skulle vilja att det var fler som gjorde det. När man hör om omröstningar om en spelare är bra eller dålig, då tycker jag att man klivit över gränsen. Då blir det som Robinson, sa Östman till Corren den 16:e oktober.…

BB090323NJ020
Idag 11:20

Nu gör HV71:s drömvärvning comeback i SHL: ”Börjar rycka i kroppen”

Senast han spelade i SHL var när HV71 vann SM-guld 2010. Snart sju år senare är David Ullström tillbaka i ligan och HV-tröjan, I kväll finns 27-åringen med på isen när jönköpingslaget tar sig an Brynäs hemma i Kinnarps Arena. – Det känns kul, säger Ullström till HV71:s webbsida. – Det var nära förra matchen. Det är klart att det börjar rycka i kroppen Ullström har till en följd av skador bara spelat tre KHL-matcher för Dinamo Minsk den här säsongen. Han bröt kontraktet med klubben den 9 januari och skrev sedan kontrakt alldeles innan transferfönstret stängde den 15 februari. David Ullström hann spela 73 SHL-matcher med HV71 och svara för 20 poäng (6+14) innan han flyttade till Nordamerika och testade vingarna i New York Islanders organisation 2010. Sedan dess har han hunnit göra 49 NHL-matcher, 140 AHL-matcher och ytterligare 133 matcher i KHL.

BB140104JM065
Igår 17:16

Forne JVM-favoriten uppges återvända till SHL

Jesper Pettersson blev en favorit i de svenska stugorna för sitt hänsynslösa och tuffa spel under JVM i Malmö för tre år sedan. Han blev sedan avstängd till finalen mot Finland, efter det här klassiska slutsignalsbråket i semifinalen mot Ryssland. Sedan dess har det varit tyst kring Pettersson, som lirat AHL-hockey i Philadelphias organisation, och som den här säsongen varit nedpetad hela vägen till ECHL. Men nu uppges backen lämna Nordamerika för en återkomst till Sverige. Men det blir inte Linköping, som han representerade innan han stack över till AHL. I stället är det Djurgården som lagt vantarna på 22-åringen. Det är MrMadhawk som skriver att parterna redan är överens till nästa säsong. - Just nu ska han spela klart säsongen där borta, sedan får vi se, säger agenten Jacob Hedin till sajten. MrMadhawk uppmärksammar också det faktum att Djurgårdens tränare Robert Ohlsson var den som hade ansvaret för Pettersson och de övriga backarna vid den tidigare nämnda JVM-turneringen.

170222 SkellefteŒs Mark Katic lŠmnar isen efter matchstraff i ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och SkellefteŒ den 22 februari  2017 i Leksand.
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRN  / kod DR / COP 173
Igår 16:40

Nya backproblem – nyförvärvet saknas: ”Kan inte släppa ut honom på isen”

Skellefteå har haft en mängd skador på sina backar genom hela säsongen. Allra tydligast syntes det på Kyle Cumiskey, som till slut lämnade klubben till följd av sina ständiga besvär. Hans 'ersättare', Mark Katic, fick inte en mycket roligare start på sitt äventyr i klubben. Efter bara två matcher har även han fått en skada som gör att han knappast finns med i morgondagens nyckelmatch mot Färjestad. -  Jag skulle bli väldigt förvånad om han är med då. Vi måste se det långsiktiga och då kan vi inte släppa ut honom på isen som han är nu, säger läkaren Karin Rundblad till Folkbladet.nu. Runblad säger att hon inte skulle bli förvånad om Katic vilar hela den kommande veckan. Skellefteå skulle i så fall bara ha sex ordinarie backar att röra sig med, nu när positionerna inför det stundande slutspelet ska sättas. Skellefteå är sexa, och jagar en topp fyra-plats.  

170225 Linköpings Mathis Olimb jublar efter han gjort 0-4 under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Linköping den 25 februari 2017 i Karlstad.
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185
Igår 15:23

Kan få lämna laget i förtid: ”Barnmorskan får väl ta beslutet”

Den här veckan väntar två tuffa bortamatcher i SHL:s toppstrid då Linköping först möter Frölunda i morgon och sedan Skellefteå på torsdag. Det finns en risk att lagets norrman Mathi Olimb kommer att få lämna laget tidigare för att åka till BB. Barnet är nämligen bara dagar bort. – Just nu är läget lugnt, men det kan ju gå fort. Göteborg i morgon räknar jag med, men det är väl kanske mer tveksamt med Skellefteå på torsdag. Barnmorskan får väl ta det beslutet. Haha, säger Olimb till Corren. Linköping har gått starkt i februari och tagit poäng i sju av åtta matcher. Laget dras däremot med lite sjukdomar och ser ut att behöva klara sig utan Emil Sylvegård och Niclas Lundgren de kommande matcherna. Sedan tidigare är även Anssi Salmela, Anton Björkman och Emil Kristensen skadade. Olimb har haft en bra säsong och gjorde två poäng (1+1) i helgens överkörning av Färjestad på bortaplan. Vi på Hockeysverige.se önskar lycka till och hoppas att allting går bra med förlossningen!