• Publicerat 19 maj, 2009
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”En tufft spelande back”

Leksands IF har ännu en gång nyttjat sportchefen Mikael Lundströms Danmarkskontakter. På tisdagen blev backen Stefan Lassen, med två A-VM på meritlistan, klar för den allsvenska klubben.
– En jäkligt spännande backtyp, hävdar tränaren Leif Strömberg.

Daniel Nielsen och Morten Green finns inte kvar i Leksand. Då var det dags att skaffa en ny rödvit injektion. 23-årige Stefan Lassen har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben och påstås vara en riktigt stark förstärkning, enligt sportchefen Mikael Lundström, tidigare dansk förbundskapten.

– En av de absolut bästa backarna i dansk hockey senaste säsongerna. Han utmärker sig som en tufft spelande back med bra skridskoåkning och han har
varit en given landslagsman senaste säsongerna, säger Lundström i ett pressmeddelande från Leksand.

Stefan Lassen spelade VM för Danmark både 2007 och 2008, men saknades i år. Detta på grund av en ledbandsskada han ådrog sig i knäet under det danska slutspelet.

Den 190 centimeter långe backen har företrätt Herning de senaste fyra säsongerna. Dessförinnan gjorde han en säsong i Fredrikshamn. Med Herning blev han dansk mästare 2007 såväl som 2008.

– Han är stor, skridskostark, puckskicklig och en spelare av ett internationellt snitt. Stefan kommer passa mycket bra in i vår backbesättning. Stefan Lassen är en jäkligt spännande backtyp och det känns bra att han valt att komma till oss, tycker den nye tränaren Leif Strömberg.

Text: Uffe Bodin