Finalisterna fortsätter värva

Först Nils Ekman, sedan Josef Boumedienne. Idag fortsatte Djurgården fylla på truppen med danske VM-backen Stefan Lassen som närmast kommer från Leksand.
– Alla vi har pratat med säger att Stefan har bra karaktär och vi tror att han kommer att passa bra in i vår grupp. Han är storväxt, rörlig och har bra skridskoåkning, säger sportchefen Janne Järlefelt.

Djurgården har bra flyt i sitt värvande just nu. Efter att fram till den gångna helgen inte ha gjort ett enda nyförvärv utifrån har man sedan i lördags landat ett nytt namn om dagen.

Nils Ekman i lördags, Josef Boumedienne i igår och idag Stefan Lassen från Leksand.

Det är framförallt vad den danske 24-åringen har gjort senaste månaderna som fallit Djurgården i smaken.

– Vi har följt Stefans fina utveckling under förra säsongen där han var riktigt bra i Kvalserien och sedan också i VM. Han är i en bra ålder och vi ser en fortsatt bra utvecklingspotential i honom, säger Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt i ett pressmeddelande.

Lassen gjorde ett mål och fem assist under sin första allsvenska säsong med Leksand. Han kom till klubben från dansk hockeys storklubb Herning där han hade varit med och vunnit tre danska mästartitlar.

– Alla vi har pratat med säger att Stefan har bra karaktär och vi tror att han kommer att passa bra in i vår grupp. Han är storväxt, rörlig och har bra skridskoåkning. Hans främsta styrkor är det defensiva spelet men vi tror att han kan utveckla det offensiva spelet hos oss, säger Järlefelt vidare.

Om Kyle Klubertanz fick sin ersättare i form av Josef Boumedienne, får det sägas att Stefan Lassen blir Timmy Petterssons ersättare.
Den kraftigt underskattade smålänningar lämnar ju klubben för KHL-spel med Tjerepovets.

Text: Robert Pettersson