• Publicerat 25 mars, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Nyquist avslutar collegestudierna

Efter tre år som University of Maines stora stjärnspelare känner Gustav Nyquist sig redo att testa vingarna. Enligt Bangor Daily News kommer 21-åringen att skriva på ett tvåårskontrakt med Detroit Red Wings i dagarna.

2008 lämnade en 19-årig Gustav Nyquist Malmö Redhawks J20-lag och började studera vid University of Maine i Orono. Flytten till Nordamerika har högerforwarden knappast behövt ångra.

Efter tre säsonger i USA har han etablerat sig som en av den amerikanska collegehockeyns bästa spelare, något som bekräftas av att han både i fjol och i år har nominerats till ärorika Hobey Baker Award, priset som går till NCAA bästa hockeyspelare.

Efter att ha gjort 144 poäng på 113 matcher för ”Black Bears”, som Maines hockeylag kallas, väljer skpningen nu att avbryta sina studier ett år före fulländad examen. Detta för att bli proffsspelare i Detroit Red Wings organisation.

Enligt Bangor Daily News ska Gustav Nyquist inom kort skriva på ett tvåårskontrakt med Red Wings och ansluta till deras farmarlag Grand Rapids Griffins i AHL för den återstående delen av säsongen.

Detroit draftade Nyquist som 121:a spelare i fjärde rundan 2008. I fjol var han hela den amerikanska collegehockeyns poängkung med 61 poäng (19+42) på 39 matcher. Den här säsongen fick han ihop 51 poäng (18+33) på 36 matcher för University of Maine.

Äldre intervjuer med Nyquist som hockeysverige.se har gjort:
17/12 2008 – Gustav lär för livet
2/12 2009 – ”Som det ser ut nu stannar jag”

Text: Uffe Bodin